Teatteri Imatrassa soi ensi talvena Rin-Tin-Tin ja kysytään myös, mitä kuuluu Marja-Leena – Gösta Sundqvistin musiikkiin perustuva näytelmä ensi-iltaan helmikuussa

Elämä ikkunan takana on Eppu Nuotion varta vasten Imatralle kirjoittama näytelmä.

Mika Strandén

Imatran teatteritalossa soivat ensi keväänä Gösta Sundqvistin tutut kappaleet.
Imatran teatteritalossa soivat ensi keväänä Gösta Sundqvistin tutut kappaleet.

Teatteri Imatran ensi talven näytelmä nojaa Gösta Sundqvistin musiikkiin. Ensi-iltaan 13. helmikuuta tuleva Elämä ikkunan takana kertoo tarinoita hurmaantumisesta, erosta, parisuhteesta ja vanhemmuudesta.

Juonta kuljettaa Sundqvistin hittisikermä, jossa kuullaan muun muassa Rin-Tin-Tin, Pohjois-Karjalaan, Vasara ja nauloja sekä Amalia.

Musiikkinäytelmää kuvaillaan rouheaksi musikaaliksi. Näytelmän on kirjoittanut Imatralle kirjailija Eppu Nuotio. Musikaalin ohjaa teatterinjohtaja Timo Rissanen.

─ Keskustelimme näyttelijöiden kanssa pari vuotta sitten, ja tämä idea Gösta Sundqvistin lauluista putkahti esiin. Sovimme, että vien asiaa eteenpäin etsimällä kirjailijaa ja keskustelemalla muodosta. Gösta Sundqvistin omaiset eivät halua itse Göstasta tarinaa näyttämölle, ja sitten syntyikin nerokas idea, että säveltäjän laulun hahmoista synnytetään henkilögalleriaa. Eppu Nuotio kiinnostui tästä kovasti, ja reilu vuosi sitten pidimme ensimmäisen palaverin. Nyt musikaalin teksti on valmis, odotukset ensi kevään osalta ovat suuret, Rissanen kertoo Imatran kaupungin tiedotteessa.

Teatteri Imatrassa on aiemmin esitetty musiikkinäytelmiä muun muassa Rauli Badding Somerjoesta, Juice Leskisestä ja Irwin Goodmanista.

Luetuimmat