Tabermanin runoja, ilma-akrobatiaa ja Pennittömien kevään viimeinen näytös — Poimi tästä viikonlopun menovinkit

Seppo Rautiovaara

Ilma-akrobatia on näyttävää touhua. Arkistokuvassa lappeenrantalaisen taidekoulu Estradin opiskelija.
Ilma-akrobatia on näyttävää touhua. Arkistokuvassa lappeenrantalaisen taidekoulu Estradin opiskelija.

Ilma- ja vertikaali-akrobatiaa The Voiman tiloissa

Jos olet aina halunnut nähdä, miltä näyttää ilma- ja vertikaaliakrobatia, niin otapa ja menepä sunnuntaina Kertakaarelle, The Voiman tiloihin. Siellä on silloin alan harrastajien kevätnäytös.

Esiintymässä on myös harrastajien vanhimmat lapsiryhmät. Tarjolla on myös pientä palanpainiketta, naposteltavaa ja juomaa.The Voiman kevätnäytös, su 5.5 klo 16, Kertakaari 5.

The Voiman kevätnäytös, su 5.5 klo 16, Kertakaari 5.

Mika Strandén

Tommy Tabermanin runoja kuullaan lauantaina Veteraanimuseossa kolman naisen yhteisesityksessä.
Tommy Tabermanin runoja kuullaan lauantaina Veteraanimuseossa kolman naisen yhteisesityksessä.

Suutele minulle siivet — Kolme naista tulkitsee Tommy Tabermanin runoja

Huomio kaikki Tommy Tabermanin runojen ystävät!

Nyt niitä olisi luvassa. Tarkemmin sanoen Veteraanimuseolla lauantaina. Kolmihenkinen työryhmä, johon kuuluvat käsikirjoittaja, puhe- ja draamataiteilija Mervi Ojala, säveltäjä ja muusikko Anja Mauranen, sekä puvustaja Jaana Sinisalo on loihtinut Tabermanin runojen perusteella puolituntisen esityksen, jota he kuvaavat runon ja musiikin vuoropuheluksi. Ojala tulkitsee runot, Mauranen on säveltänyt musiikin esitystä varten. Se soi lauluna, viuluna, saksofonina ja tiibetiläisenä maljana. Lippuja esitykseen saa ovelta. Lipulla saa kulttuurinautinnon lisäksi myös kahvia.

Suutele minulle siivet, runon ja musiikin vuoropuhelua, la 4.5. klo 14, Veteraanimuseo, Torkkelinkatu 3.

All Over Press

Kevään viimeinen Pennittömien kerholeffa on vuorossa lauantaina.
Kevään viimeinen Pennittömien kerholeffa on vuorossa lauantaina.

Pennittömien kevät päättyy

Elokuvakerho Pennittömien kevätkausi päättyy tänä lauantaina. Sen päätöselokuvana on Kiril Serebrennikovin Kesä. Elokuva kertoo Leningradista, kesä 1981 ja kolmiodraamasta, joka syntyy rokkareiden ja unelmien jahtaamisen keskeltä. Tuolloin elokuvan päähenkilö Viktor Tsoi oli parikymppinen, Led Zeppeliniä ja David Bowieta fanittava nuorukainen. Myöhemmin hänestä tuli sen verran kulttimainetta saavuttanut rokkari, että hänen haudastaan Pietarin Bogoslovskojen hautausmaalla on tullut pieni pyhiinvaelluskohde — samaan tapaan kuin Jim Morrisonin haudasta Pariisissa. Vuosituhannen vaihteen tienoilla hän pääsi myös venäläiseen postimerkkiin. Tämä vuonna 2018 valmistunut elokuva kilpaili myös Cannesin pääkilpasarjassa Kultaisesta palmusta. Se on elegia uuden aallon rockmusiikille, rakkaudelle ja sille, millaista on olla kaksikymmentävuotias 80-luvun alun Leningradissa.Kesä, la 4.5. klo 13, Elokuvakerho Pennittömät, Bio Vuoksi.

Kesä, la 4.5. klo 13, Elokuvakerho Pennittömät, Bio Vuoksi.

Turvallisuuskoulutusta naisille

Tänä viikonloppuna Kuopiosta rantautuu Imatralle yritys nimeltä Self Defence Training Finland. Se järjestää lauantaina tytöille ja naisille tarkoitetun turvallisuuskoulutuksen.

Koulutus sisältää hätävarjelun teoriaa sekä käytännön harjoittelua. Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta itsepuolustuksesta, pelkät sisäliikuntavarusteet ja avoin mieli riittävät.

Alle 12-vuotiaat eivät tälle kurssille kuitenkaan pääse. Mukaan mahtuu vain rajoitettu määrä osallistujia, joten paikkoja kannattaa kysellä osoitteesta savonturvaverkko@gmail.com. l

Turvallisuuskoulutus naisille, la 4.5. klo 12, Ai-Bu Art Center, Tainionkoskentie 68.

Lisää menovinkkejä Uuutisvuoksen verkkosivujen tapahtumapalstalla

Luetuimmat

Uusimmat uutiset