Teatteri Imatra ehtii ensin — Kesän teatteritarjonnassa komediaa ja farssia, mutta myös historiaa

Imatralla kesäteatterikausi alkaa kesäkuun lopulla, mutta alueen ensimmäiseksi ehtii Ruokolahden Huhtikuun Manta.

Ari Nakari

Muun muassa Pia Lunkan roolihahmo kirmaa esiintymislavalle kesäkuun lopulla.
Muun muassa Pia Lunkan roolihahmo kirmaa esiintymislavalle kesäkuun lopulla.

Kun tuleva kesäkuu lähestyy loppuaan, Imatran kesäteatterikausi pääsee vauhtiin.

Teatteri Imatra tuo Haluatko mökkiläiseksi -komediansa ensi-iltaan tiistaina 26. kesäkuuta. Esityspaikkana on Imatran Kruununpuisto. Esityksiä on reilusti yli 30, ja ne jatkuvat 29. heinäkuuta saakka.
Aitoihin kesämökkikokemuksiin pohjaavan komedian kantaesitys oli viime kesänä Turun Linnateatterissa.

Kakkospaikalle kurvaa Aholan nuorisoseura. Sen näytelmä, Älä pukeudu päivälliselle, pääsee ensi-iltaan torstaina 28. kesäkuuta.
Maailmalla ja Suomessa kovasti naurattanut farssi pursuilee salarakkaita, valheita ja rakkauden etsimistä. Näytelmää esitetään heinäkuun 15. päivään saakka, yhteensä 12 kertaa.

Irti-teatterin esitykset heinä- ja elokuussa

Irti-teatteri starttaa vasta myöhemmin, heinäkuussa. Sen esitys valottaa amerikkalaista historiaa intiaanineito Pocahontaksen tarinan muodossa. Intiaanit ja britit aloittavat seikkailunsa keskiviikkona 4. heinäkuuta ja jatkavat niitä 26. heinäkuuta saakka. Esityksiä on yhteensä tusina.

Irti-teatteri ja Kulttuurin metsästäjät yhdistävät voimansa elokuussa. He tuovat Asemapaikan kesäteatterin lavalle Pertti "Spede" Pasasen Pikkupojat -elokuvan.
Make (6), Kake (5) ja Väke (4) Rögstrånd pääsevät irti perjantaina 3. elokuuta. He seikkailevat yhteensä kaksitoista kertaa, elokuun 25. päivään saakka. Mahdollinen sateen tulo siirtää poikakolmikon ja heidän läheisensä sisätiloihin.

Ruokolahdella nähdään Huhtikuun Manta

Alueen kesäteatterikausi avataan Ruokolahden ulkomuseoalueella. Siellä Ruokolahden harrastajateatteri ja kulttuuripalvelu Kaiku esittävät komediallisen pienoisnäytelmän Huhtikuun Manta. Maila Talvion kirjoittamaa näytelmää esitetään kesäkahvila Kaikussa 6. ja 7. kesäkuuta sekä 12. 13. ja 14. kesäkuuta.
Näytelmä kertoo Manta-nimisestä ikäihmisestä ja hänen puolisostaan Matista.
Asiat menevät sekaisin, kun väliin kiilaavat trokari Pilliskuru sekä asioita tehokkaasti hämmentävä juoruämmä Miina.

Rautjärvellä vietetään tällä kertaa kesäteatteriton kesä.

Parikkalassa taas teatteria on luvassa kaksin kappalein.

Teatteri Parikanpäreet esittää Mummon mökki -kansankomediaa 14. kesäkuuta lähtien, yhteensä 12, kertaa. Suomalainen kansankomedia ja brittiläinen musta huumori kohtaavat heinäkuun 21. päivään saakka tarinassa, jossa perikunnan ja iäkkään mummon tahdot iskevät yhteen.

Elokuussa Parikkalassa toimiva Oronmyllyn teatteri sukeltaa evankelista Kalevi
Lehtisen elämään. ”Armossa grillatun miehen" tarinaa, eli Joutsenet laskeutuvat -musiikkinäytelmää esitetään ajalla 9 — 19. elokuuta.


Juttua muokattu su 20.5. klo 9.40. Korjattu tietoja Ruokolahden kesäteatterin osalta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset