Esa Sirénin uudessa kirjassa seurataan sissipartiota erämaassa — Jääkiekkolegendan kirjoja on myyty jo yli 200 000

Sonja Ovaskainen

Esa Sirén tunnetaan sotakirjailijana, jonka tarinoissa oikeat tilanteet kuvataan kiihkottomasti mahdollisimman tarkassa valossa.
Esa Sirén tunnetaan sotakirjailijana, jonka tarinoissa oikeat tilanteet kuvataan kiihkottomasti mahdollisimman tarkassa valossa.

Kouvolalaiskirjailija Esa Sirénin viidestoista sotaromaani vie lukijat jatkosodan loppuvaiheeseen. Kompakkajoen sissipartio -niminen uutuuskirja kertoo JR 10:n sissipartion retkestä jatkosodassa.

— Olin usein törmännyt mystiseen Kompakkajokeen ja Tunkuan tiehen lukiessani sotapäiväkirjoja ja veteraanien muisteluita. Kun sitten löysin erityisen mielenkiintoista materiaalia noista paikoista, syntyi päätös uudesta sissikirjasta saman tien, Sirén sanoo kirjan julkaisijan Gummeruksen tiedotteessa.

Entinen jääkiekkoilija ja valmentaja Sirén julkaisi ensimmäisen romaaninsa Iskujoukkueen vuonna 2005. Sittemmin kirjoja on myyty yli 200 000 kappaletta.

Gummerus kuvaa romaania taisteluiden, toveruuden ja yllätysten värittämäksi. Se tutustuttaa lukijat partion johtajana toimivaan vänrikki Jussi Heposaareen ja hänen luottomieheensä ylikersantti Ukko Pietariseen.

Porukassa on myös ensimmäiselle partioretkelleen komennettu luutnantti Eino Aarnio. Pian sissit saavat huomata, että arvonsa tuntevan upseerin on vaikea niellä varajohtajan roolia.

Gummerus

24912835.jpg

Luetuimmat

Kommentoidut