Musikaali, gospelia, karaokea, drag-show ja lastenmusiikkia — Poimi viikonlopun menovinkit tästä

Teemu Heikkinen

Hey Cassettes, eli Teemu Heikkinen (vas.), Antti Kuusi, Miisa Teräväinen ja Irina Raski.
Hey Cassettes, eli Teemu Heikkinen (vas.), Antti Kuusi, Miisa Teräväinen ja Irina Raski.

Irti-teatteri esittää Citylights-minimusikaalin

Isänpäivänä tärähtää: Irti-teatterilla on Citylights -nimisesen minimusikaalin ensiesitys

Siitä vastaa Hey Cassettes -niminen, läpikotaisin eteläkarjalainen kvartetti, joka koostuu Irina Raskista ja Miisa Teräväisestä, sekä Teemu Heikkisestä ja Antti Kuusesta.

Kasettiporukka on myös tehnyt minimusikaalin itse. Sen sävellys ja sanoitus ovat kotoisin Kuusi&Heikkinen -kaksikon kynistä.

Tarina kertoo kahden maaseudulta kotoisin olevan sisaruksen unelmasta ja matkasta kohti kaupungin valoja, tähteyden perään. Haaveiden takana on kuitenkin raadollinen todellisuus, eikä herkkäuskoisten ole helppo vastustaa sen säkenöiviä ansoja. Kaupunki laulaa ja siskokset vastaavat, mutta tulkinta jää kuulijalle.

Musikaali soitetaan kahdella kitaralla ja lauletaan neljällä äänellä. Se kestää noin tunnin, on englanninkielinen ja sopii kaikenikäisille. Ensi-illan jälkeen sen seuraava esitys on viikkoa myöhemmin, eli 18.11. Minimusikaalin loput esitykset julkaistaan myöhemmin.

Hey Cassettes, Citylights -minimusikaali, Irti-teatteri su 11.11 klo 18.

Joni Nuutinen

Samassa kokoonpanossa jo vuodesta 1987: Fröbelin palikat, eli Ari Bergström (vas.), Hannu Mäkelä, Mats Lillrank ja Timo Nuutinen.

31 vuotta Palikkana ja potkuhousut päälle

Tuleva lauantai on varsinainen lastenmusiikkipäivä.

Se alkaa pääkirjastolla kello 10, kun potkuhousutrubaduuri Vesa Tuovinen saapuu laulamaan ja laulattamaan lapsia. Parasta kohdeyleisöä trubaduurille ovat nollasta kahdeksaanvuotiaat.

Ja kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan: suosittu lastenmusiikkibändi Fröbelin Palikat saapuu iltapäivällä Tainiotalolle musisoimaan ja leikittämään.

Vuosi sitten tämä kombo täytti 30 vuotta ja teki laajan esiintymiskiertueen ympäri maata. Sedät jaksavat heilua edelleen: tänä syksynä Palikat tekee kaikkiaan 12 keikan rupeaman, ja esittää sen aikana lauluja koko pitkän uransa varrelta.

Potkuhousutrubaduuri, Imatran pääkirjasto la 10.11 klo 10. Fröbelin Palikat, Tainiotalo la.10.11 klo 15.

Anne Kokkonen

Jukka Leppilampi saapuu lauantaina Simpeleelle.

Leppilampi Simpeleellä, kirkkomusiikkia Tainionkoskella

Pitkän linjan gospel-artisti, Jukka Leppilampi konsertoi tulevana lauantaina Simpeleen kirkossa. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu sekä vanhempaa tuotantoa, että lauluja vuonna 2016 julkaistulta, ja kitaristi Marzi Nymanin kanssa tehdyltä Tämä huone, tämä hetki -albumilta.

Gospelin lisäksi viikonloppuna on luvassa myös muuta kirkollista musiikkia, kun Etelä-Karjalan klassinen kuoro konsertoi sunnuntaina Tainionkosken kirkossa. Sen ohjelmistoon kuuluu muun muassa Neitsyt Marialle omistettuja teoksia: esimerkiksi brittiläisen säveltäjä Benjamin Brittenin laulusarja The ceremony of carols, joka kertoo Marian odotuksesta ja Jeesuksen syntymästä, sekä virolaisen Arvo Pärtin Salve Regina.

Jukka Leppilampi, Simpeleen kirkko la 10.11 klo 14. Terve Maria, Tainionkosken kirkko su 11.11 klo 18.

AOP 

Karaokemikki odottaa kesyttäjäänsä Ruokolahdella.

Ken on heistä kaikkein karaokein?

Onko se Ville? Vai sittenkin Aki? Vai onko sittenkin niin, että uuden kuninkaan viitta lasketaan Timon, Pasin, Ernon tai Ollin harteille?

Se selviää Ruokolahdella lauantai-iltana, sillä silloin siellä kisataan kunnan karaokekuninkuudesta.

Mittelön juontaa Dj. Pertsa.

Ruokolahden karaokekuninkuus -kisan finaali, Ravintola Alppimaja la 10.11 noin klo 22.

StepUp

Ylärivin drag-daamina Jarkko Valtee, alarivin daamina Osku Heiskanen. Heidän lisäkseen esityksessä tanssii kaikkiaan seitsemän StepUp -tanssijaa, neljä per esitys. Tässä kuvassa Pasi Mäkelä (vas. ylhäällä), Jari Peltola, Antton Laine (vas. alhaalla) ja Lasse Muuronen.

Isänpäivän aatoksi lavallinen ihania setätätejä — ShoWhat -drag-shown 20-vuotisjuhlakiertue ulottuu myös Imatralle.

Jos oma iskä, tai omien lasten iskä tuntuu odottavan sunnuntaista isänpäivää, niin nappaapa hänet kainaloon ja vie niin paljettipitoisiin juhliin, että sellaisia harvemmin kokee.

Suomen kenties tunnetuimmat setätädit saapuvat nimittäin Imatralle tulevana sunnuntaina. Drag-show on osa ShoWhat -ryhmän 20-vuotisjuhlakiertuetta.

Ryhmän itseoikeutettuina tähtinä kimmeltelevät radio- ja televisiojuontaja, pukusuunnittelija ja drag-artisti Jarkko Valtee, sekä Imatralla paljon teatteritöitä tehnyt koreografi, tanssija ja juontaja Osku Heiskanen.

Ja jos he eivät vielä lämmitä tarpeeksi, niin lisälämpöä katsomoihin lyövät neljä tanssiryhmä StepUpista kotoisin olevaa, miespuolista taustatanssijaa.

— Minä olen 185-senttinen, ja korkojen kanssa vielä pidempi. Silti nämä miehet näyttävät minuun verrattuina todella pitkiltä, varsinaisilta uroilta, kuvaa Heiskanen.

Hän laskeskelee, että vaihtaa esityksen aikana peruukkia ainakin 35 kertaa, ja Valtee vielä useammin.

— Esityksen aikana se lavan takana toimiminen on todellista sekuntipeliä. Seuraavaksi voisimmekin alkaa myydä lippuja myös sinne: kun katsoja on ensin nähnyt esityksen katsomon puolelta, hän voi seuraavaksi tulla katsomaan sen kulissien takaa, Heiskanen nauraa.

Ryhmän mukana liikkuu niin paljon peruukkeja, pukuja, glittereitä ja muuta tarpeellista, että se kiertää maata rekalla.

Tänä vuonna ShoWhat vyöryttää lavalle sekä uusia että tuttuja hahmoja. Uutuuksia ovat esimerkiksi laulajattaret Ellinoora ja Saara Aalto.

— He ovat niin persoonallisia ja lahjakkaita, että heitä on ihana imitoida.

Mutta klassikot ovat ja pysyvät — sillä kokemuksesta Heiskanen tietää, että yleisö alkaisi osoittaa mieltään jos esimerkiksi Paula Koivuniemeä ei lavalla näkyisi. Samasta syystä mukana on myös moni muu Suomi-iskelmän klassikko, Katri-Helenasta Marioniin. Nykyään sellaiseksi voi lukea myös Kaija Koon.

— Mutta sellaista yhtä, ylitse muiden olevaa suosikkihahmoa minulla ei ole, se vaihtelee aina tilanteesta toiseen. Silti esimerkiksi Dolly Partonia on aina ihana tehdä.

Drag-ryhmän Imatran esityksen ajankohta tuntuu strategisesti valitulta: voisiko sille olla osuvampaa päivämäärää kuin isänpäivän aatto? Heiskanen kuitenkin vakuuttaa ajankohdan johtuvan siitä, että se sattuu sopivasti pikkujoulukauden ja juhlakiertueen alkuun.

— On hauska nähdä, miten yleisökin on muuttunut näiden vuosien aikana. Jossain vaiheessa naiset olivat meihin aivan hulluina, mutta nyt kohdeyleisö on laajentunut. Esityksissä käy kaikenlaista ja kaikenikäistä väkeä, vauvasta vaariin.

Pikkujoulukauden kunniaksi Heiskanen antaa vielä varman meikkivinkkinsä kaikille imatralaisnaisille.

— Punaiset huulet. Se toimii aina. Ja kiiltävää päälle!

ShoWhat — 20 vuotta tähtinä, Kulttuuritalo Virta su 11.11 klo 19. Maksullinen.

Katso lisää tapahtumia Uutisvuoksen tapahtumapalstalta

Luetuimmat