Imatralaissyntyinen Lilli Paasikivi jatkaa Lappeenrannan laulukilpailujen tuomariston puheenjohtajana — Anneli Pirttilästä tulee kilpailutoimikunnan uusi puheenjohtaja

Neuvottelut tuomariston muista jäsenistä käydään myöhemmin. Laulukilpailujen voitollinen tulos menee seuraavien kilpailujen järjestelyihin.

Kai Skyttä

Lilli Paasikivi jatkaa Lappeenrannan laulukilpailujen tuomariston puheenjohtajana tammikuussa 2020.
Lilli Paasikivi jatkaa Lappeenrannan laulukilpailujen tuomariston puheenjohtajana tammikuussa 2020.

Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi toimii Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen tuomariston puheenjohtajana myös seuraavissa laulukilpailuissa. Imatralaissyntyinen mezzosopraano oli tuomariston puheenjohtajana laulukilpailuissa viime tammikuussa ja on lupautunut samaan tehtävään, kun Lappeenranta järjestää seuraavat laulukilpailut runsaan kahden vuoden kuluttua, 1.—6. tammikuuta 2022.

— Jäsenten säilyminen samana ja osittainen vaihtuminen tuo jatkuvuutta tuomariston toimintaan. Pysyvyys antaa näkemystä, mihin suomalainen laulu on menossa, ja vaihtuvuus tuo keskustelua sen suunnasta, laulukilpailujen toiminnanjohtaja Milko Vesalainen sanoo.

Hänen mukaansa neuvottelut kilpailujen muista tuomariston jäsenistä käydään tuonnempana, eikä puheenjohtajan säilyminen samana ole poikkeuksellista.

Jäsenten säilyminen samana ja osittainen vaihtuminen tuo jatkuvuutta tuomariston toimintaan. — Milko Vesalainen

Laulukilpailujen kilpailutoimikunta uudistuu osittain seuraaviin kilpailuihin tultaessa. Risto Kiljunen jättää tehtävänsä toimikunnan puheenjohtajana, ja hänen paikkansa puheenjohtajana ottaa Anneli Pirttilä.

Toinen vaihtuva jäsen on Lappeenrannan musiikkiopiston rehtori, joka on nykyisin Timo Lehtonen. Hän tulee Hannele Piippo-Fairin tilalle. Muina jäseninä jatkavat Vesalainen, Päivi-Linnea Pötry ja Risto Savolainen.

Edelliset laulukilpailut olivat 50-vuotisjuhlakilpailu. Seuraavat kilpailut ovat nekin tasalukujuhla, sillä niiden järjestysnumero on 20. 50-vuotisjuhlakilpailut tuottivat toiminnanjohtajan mukaan noin 84 000 euroa, ja niiden tilinpäätös oli 18 000 euroa plussalla.

Ylijäämä siirtyy käytettäväksi seuraavien kilpailujen alkavissa järjestelyissä. Kolmen vuoden välein käytävien Lappeenrannan laulukilpailujen talousarvio on runsaat 150 000 euroa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut