Esittelyssä paikalliset kirkkomusiikin säveltäjät Toivo Kuulasta Primus Leppäseen ja Samuli Saarelaan

Imatra a cappella -konsertti on keskiviikkona Tainionkosken kirkossa.

Imatran seurakunta

Kappelin musiikin esitystyyli eli a cappella -tyyli on ensi viikolla käytössä Tainionkosken kirkossa, joka rakennettiin alunperin Ruokolahden kappelikirkoksi.

Tainionkosken kirkossa järjestetään ensi keskiviikkona konsertti, jossa esitellään kirkkomusiikin säveltäjiä ja runoilijoita Imatran kirkkopiiristä sadan vuoden ajalta.

Konsertin otsikko on Imatra a cappella — imatralaista kappelityyliä. Konsertissa esiintyy seurakunnan 70-vuotisjuhlakuoro kanttori Samuli Saarelan johdolla.

Konsertin säveltäjinä esiintyvät muiden muassa Jaakko Hulkkonen, Toivo Kuula, Johannes Vesterinen, Primus Leppänen, Teuvo Jokela ja Samuli Saarela. Paikallisina tekstintekijöinä kuullaan esimerkiksi Arvo Kalliota, Anna-Maija Raittilaa ja Aarre Kiveistä.

A cappella -tyyli tarkoittaa alunperin kappelin musiikin esitystapaa eli hengellistä, säestyksetöntä laulua.

Valtaosa konsertin lauluista on tehty Imatran seurakunnan olemassaolon aikana. Säveltäjä Primus Leppäsen musiikki edustaa Ruokolahden emäseurakunnan aikaa. Leppänen työskenteli paikkakunnalla kanttorina 1920- ja 1930-luvuilla.

Mukana on myös teoksia Viipurin kirkkomusiikkivaikuttajilta eli orkesterinjohtaja Toivo Kuulalta ja opettaja-säveltäjä Pekka Attiselta.

Konsertti on Tainionkosken kirkossa keskiviikkona 20. maaliskuuta kello 19.

Luetuimmat