Teatteri Imatran syksyn ensi-illat tavoitteita paremmassa vauhdissa — "Perjantain ja lauantain esityksissä vapaita paikkoja tosi vähän"

Ari Nakari

Hanna Kaskela esittää Mielensäpahoittajan miniää Teatteri Imatran uutuusnäytelmässä. Nimiroolissa on Pekka Räty.

Teatteri Imatran syksyn ensi-illat ovat saaneet innostuneen vastaanoton. Suurella näyttämöllä esitettävä Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja ja Pikku Hiisi -näyttämöllä pyörivä lastennäytelmä Mauri ja vähä-älypuhelin ovat tähän mennessä katsojatavoitettaan paremmassa vauhdissa, kertoo teatterinjohtaja Timo Rissanen.

POP! 60-luvun kultaiset kimulit -musikaali on vielä 12 prosenttia katsojatavoitettaan jäljessä, mutta sekin on Rissasen mukaan päässyt hyvään vauhtiin.

Musikaalien täyttöaste on normaalisti 64—70 prosenttia.

— Musikaalien täyttöaste on normaalisti 64—70 prosenttia ja puhenäytelmillä noin 60 prosenttia. Lastennäytelmillä luku on noin 65 prosenttia, kertoo Rissanen.

Koko vuoden katsojatavoite ylittymässä

Mauri ja vähä-älypuhelin -näytelmällä on takana 12 ja jäljellä vielä kahdeksan näytöstä. Mielensäpahoittajaa on esitetty niin ikään 12 kertaa ja jäljellä on 14 näytöstä. POP! 60-luvun kultaiset kimulit on vasta esityskierroksensa alkupäässä: keskiviikon näytös oli viides kaikkiaan 28 näytöksestä.

— Arki-iltojen näytöksiin on vielä selvästi tilaa, mutta perjantain ja lauantain esityksissä vapaita paikkoja on jäljellä tosi vähän, kertoo Rissanen varaustilanteesta.

Varsinaisia katsojalukuja on luvassa vasta vuodenvaihteessa, kun koko näytäntövuoden luvut ovat selvillä.

— Sen tiedän jo nyt, että selkeästi mennään yli katsojatavoitteen, Rissanen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.