Stam1nan Antti Hyyryseltä ilmestyy esikoisromaani — kirjalla on sama nimi kuin lemiläisen metalliyhtyeen kymmenen vuotta sitten ilmestyneellä albumilla, kirja ja levyn uusintapainos julkaistaan yhtä aikaa helmikuussa 2020

Kai Skyttä

Antti Hyyrysen esikoisromaani on luonteva jatko sekä muusikon omalla kirjoittajan uralla että eteläkarjalaisten metalliyhtyeiden keulakuvien kaunokirjallisessa tuotannossa.
Antti Hyyrysen esikoisromaani on luonteva jatko sekä muusikon omalla kirjoittajan uralla että eteläkarjalaisten metalliyhtyeiden keulakuvien kaunokirjallisessa tuotannossa.

Metalliyhtye Stam1nan laulaja-kitaristin Antti Hyyrysen esikoisromaani Viimeinen Atlantis ilmestyy 10. helmikuuta 2020. Tuolloin julkaistaan myös uusintapainos yhtyeen samannimisestä albumista.

Hyyrysen esikoisromaani on kuvaus lähitulevaisuuden luhistuvasta maailmasta ja kahdesta kotiaan etsivästä pakolaisesta.

— Olen kirjasta lapsenomaisen riemuissani, sillä kolmikymmenvuotinen unelmani toteutuu. Tunnen, että romaani tulee merkitsemään lukijoillekin paljon, Hyyrynen sanoo Kustannusyhtiö Liken tiedotteessa.

Viimeinen Atlantis -romaani ilmestyy päivälleen kymmenen vuotta Stam1nan Viimeinen Atlantis -albumin ilmestymisen jälkeen.

Albumi kritisoi voimakkaasti yhteiskunnan kulutustottumuksia ja otti kantaa luonnonsuojelun puolesta. Kulutuskriittisen teemansa johdosta sille myönnettiin ympäristöpalkinto ilmestymisvuonna 2010. Levy myi platinaa, palkittiin Vuoden metallialbumi -Emmalla ja äänestettiin muun muassa Soundin, Infernon ja Rumban yleisöäänestyksissä vuoden kotimaiseksi albumiksi.

Myös albumin uusintapainos julkaistaan 10. helmikuuta 2020.

Hyyrynen (s. 1980) on lemiläisen metalliyhtye Stam1nan keulakuvamuusikko, mutta myös musiikkivideo-ohjaaja ja rock-lyyrikko, joka on kerännyt paljon kiitosta kantaa ottavilla sanoituksillaan.

Hyyrysen esikoisromaani ei ole yllätys, vaan pikemminkin luonteva jatko eteläkarjalaisen metalliskenen kynäniekkojen sarjaan. Kotiteollisuuden Jouni Hynynen ja Mokoman Marko Annala ovat tuottaneet kansien väliin painettua kaunokirjallisuutta.

Luetuimmat

Kommentoidut