Pidot Linnalassa, musiikkia ja ruokaa Koskenpartaalla — Poimi tästä viikonlopun menovinkit

Krista Lihvonen

Linnalassa on tarjolla muun muassa drinkkejä ja hot dogeja.
Linnalassa on tarjolla muun muassa drinkkejä ja hot dogeja.

Tämä lähtö tapahtuu tyylillä. Saimaan ammattikorkeakoulu lopettaa toimintansa ennen kesää Imatralla ja siirtyy Lappeenrantaan. Mutta sitä ennen Linnalassa juhlitaan hautajaisia. Ja näihin juhliin ovat tervetulleita kaikki, kunhan ovat yli 18-vuotiaita.

Linnalan kansainvälisen restonomi-ohjelman ensimmäisen vuoden opiskelijat järjestävät perjantaina Linnalan kampuksella Tropical Vibes -illan. Se tarkoittaa muun muassa palmuja, värikkäitä koristeita ja karnevaalia, sekä trooppista musiikkia, rantaruokaa ja kesäistä fiilistä.

Kampukselle on tarkoitus luoda kerta kaikkiaan mahtava kesä- ja lomatunnelma, sillä tätä ei voi tehdä ikinä enää.

— Syksyllä koittaa muutto Lappeenrantaan. Moi-moi Linnala, oli hyvä olla täällä. Onhan se muuttaminen aikamoinen shokki. Jotkut tykkäävät että muutetaan Lappeenrantaan, mie en. Miusta täällä on ollut hyvä olla, kertoo Ondrej Grzegorz, yksi Tropical vibes -tapahtuman noin neljästäkymmenestä järjestäjästä.

Juhlia järjestävä väki toivottaa tapahtumaan tervetulleiksi kaikki Linnalasta aiemmin valmistuneet sekä kampuksen nykyiset opiskelijat, ammattiopisto Sampon opiskelijat, sekä kaikki imatralaiset. Ainoa ehto on, että tulijat ovat täysi-ikäisiä.

Tapahtuman sisäänpääsy maksaa 12 euroa. Hintaan kuuluu värikäs kesäruoka, esimerkiksi erilaiset salaatit, hot dogit, jäätelöt ja trooppiset hedelmät. Palan painikkeet, cocktailit ja mocktailit maksavat erokseen.

Musiikkiesitykset ja erilaiset pelit varmistavat kepeän hautajaismeiningin.

— Opiskelijat laulavat ja soittavat, ja tapahtumassa on myös paljon tanssia. Mutta nämä esitykset eivät ole mitään ”koulujuttuja”, vaan oikeasti tasokkaita, Grzegorz luonnehtii.

Trooppinen meininki Linnalassa loppuu iltakymmeneltä, mutta jos sen jälkeen vielä tanssi-, loma-, kevät- tai ihan mitä muuta varvasta vain jää kutittamaan, jatkot pidetään Bar Q:n alakerrassa Jukankadulla.

Linnalan viimeinen tapahtuma, pe 12.4 klo 18.

Silva Laakso

Imatran musiikkiopiston soittimet ja soittajat tuovat lauantaina eloa Koskenpartaalle.

Soitinpolku ja georuokaa Koskenpartaalla

Seuraavana päivänä, lauantaina Linnalan restonomiopiskelijat jalkautuvat Koskenpartaalle, ja silloin on suomenkielisen opiskelijalinjan vuoro.

He järjestävät yhdessä Saimaa Geoparkin kanssa georuokatapahtuma. Koskenpartaalla pystyy siis maistelemaan, mitä ihmettä georuoka oikein tarkoittaa. Maistelu on maksutonta ja kestää kello 11:sta 13:n.

Georuokatapahtumaa maustaa myös Imatran musiikkiopiston Soitinpolku-tapahtuma. Tänä vuonna se tarkoittaa tarkoittaa sitä, että musiikkiopiston opettajat jalkautuvat kello kymmenestä lähtien Imatrankosken liikkeisiin ja kahvioihin esittelemään omia soittimiaan.

Päivän aikana, tasatunnein kuullaan myös pieniä konsertteja. Ne tapahtuvat kello 11, 12 ja 13 siellä, missä sää määrää: joko Koskenpartaan lavalla tai Vääräntalon käytävällä.

Georuokatapahtuma Koskenpartaalla la 13.4 klo 11, Musiikkiopiston Soitinpolku Imatrankosken liikkeissä la 13.4 klo 10.

Esko Alanen

Kulttuuritalolla esiintyvät lauantaina pienet haltijat.

Haltijakuningattaren syntymäpäivät

Ihmiset eivät näitä otuksia näe, kuule tai tunne. Mutta ne kyllä näkevät ihmisen, ja pystyvät jopa lukemaan ihmisten ajatuksia ja tunteita. Haltijat nimittäin.

Ja nyt, tämän viikon lauantaina haltijoiden kuningattarella on syntymäpäivä.

Kaikki ei kuitenkaan mene kuin strömsössä, sillä pahat voimat meinaavat saada vallan ihan tykkänään, ja syntymäpäiväjuhlat uhkaavat mennä kerta kaikkiaan mönkään. Kaikki johtuu kuningattaren sisaren kateellisuudesta. Häntä harmittaa, ettei hänestä ei aikoinaan tullutkaan hallitsijaa.

Tapahtumat vaativat monenlaista selvittämistä. Mutta mitä sitten tapahtuu, saadaanko sisarusten välille sovinto?

Lasten musiikkisadun esittää pietarilainen Cantata-teatteri. Esityspäivä on lauantai, ja esityspaikka Kulttuuritalo Virran Karelia-sali. Sadun on käsikirjoittanut Natalia Orlova, ja sen sävelet ovat lähtöisin Esko Alasen kynästä. Esitys on suomenkielinen, esityksessä on kaksi kertojaa ja 5 — 15 vuotiaat lapset esittävät tarinan.

Esityksen toisella puoliajalla on luvassa musiikkia koko perheelle. Esityksestä voi katsoa etukäteen otteen youtubesta, haulla haltijakuningatar-2019.

Haltijakuningattaren syntymäpäivät, Kulttuuritalo Virta la 13.4. klo 17.

Kauneimmat pääsiäislaulut kirkossa

Heini Vesterinen

Lapsikuoro Liekki esiintyy sunnuntaina Tainionkosken kirkossa.

Palmusunnuntaina 14.4. klo 18 lauletaan ja leikitään Tainionkosken kirkossa lauluja laskiaisesta pääsiäiseen.

Jo perinteeksi muodostuneessa tilaisuudessa lapsikuoro LIEKKI laulaa ja laulattaa Heini Vesterisen johdolla. Säestyksistä vastaa Johannes Vesterinen, piano ja urut. Tilaisuus sopii kaiken ikäisille ja sinne on vapaa pääsy.

Kuuden tuhannen keikan mies

Tänä viikonloppuna tuoreen Väärätalon lavan valtaa sellainen muusikko, joka on ehtinyt heittää jo yli 6 000 keikkaa, sooloesiintymisistä big band -konsertteihin.

Väärä-Klubille saapuu nimittäin suomibluesin legenda Pepe Ahlqvist. Tällä kertaa laulavan kitaristin kanssa soittavat Rami Hakala (kitara), Rene Reinikainen (basso), sekä Mikko Kupiainen (rummut).

Ahlqvistille myönnettiin tammikuussa 2017 elämäntyöpalkinto Finnish Blues Awards -tapahtumassa. Palkinnonsaajan valitsevit alan toimijat.

Pepe Ahlqvist, Väärä-Klubi pe 12.4 klo 18.

Itämaista tanssia Rautjärvellä

Rautjärven kansalaisopisto esittäytyy tänä viikonloppuna. Oppilastöiden perinteinen kevätnäyttely järjestetään lauantaina ja sunnuntaina Kivijärven toimintakeskuksessa, osoitteessa Simpeleentie 40. Siellä on esillä kädentaito- ja kuvataideryhmien töitä.

Tanssiryhmien kevätnäytös puolestaan tapahtuu samaisen toimintakeskuksen salissa sunnuntaina. Tänä vuonna siellä tanssivat senioriryhmäläiset sekä itämaisen tanssin ryhmä.Kansalaisopiston kevätnäyttely Kivijärven toimintakeskuksessa, la 13.4. ja su 14.4. klo 11 — 15.

Tanssinäytös su 14.4. klo 13.

Katso lisää tapahtumia Uuutivuoksen verkkosivun tapahtumakalenterista

Luetuimmat

Uusimmat uutiset