Komppi irtoaa vaikka vessanpöntöstä: Musiikkia elävä ja hengittävä Heini ja Johannes Vesterisen perhe osaa ottaa ilon irti karanteenissakin - Katso video tästä

Imatralaisen lapsiperheen värikkääseen ja musiikin täyttämään elämää pääsee kurkistamaan Facebookissa. "Yritämme osaltamme luoda positiivista mieltä tänne kaiken ikävän keskelle," Heini Vesterinen kertoo.

Anu Pakarinen

Elämää Kanttorilassa -sivulla pääsee kurkkaamaan musikaalisen ja hassuttelevan kanttoriperheen elämään. Kuvakaappaus Facebookista, kuvassa Johannes Vesterinen improvisoimassa Tainionkosken kirkon uruilla.
Elämää Kanttorilassa -sivulla pääsee kurkkaamaan musikaalisen ja hassuttelevan kanttoriperheen elämään. Kuvakaappaus Facebookista, kuvassa Johannes Vesterinen improvisoimassa Tainionkosken kirkon uruilla.

Miltä näyttää ja kuulostaa kahden kanttori-muusikon viisihenkisen lapsiperheen arki koronaepidemian aikana Imatralla?

Värikkäältä, iloiselta ja hyvin musikaaliselta!

Siihen mahtuu äidin ja kahden mäyräkoiran yhteistä musisointia kodinhoitohuoneessa, perheenisän rumpusooloja vessassa, lasten enkelimäistä laulua sekä väkevää bluesia uruilla - kirkossa soitettuna.

Tähän kaikkeen pääsee kurkistamaan Facebookissa Heini ja Johannes Vesterisen Elämää kanttorilassa -sivulla, jonne aviopari lataa kotivideoita arjestaan koronaepidemian aikana.

Iloa ystäville ja tuntemattomille

Kotivideoiden teko alkoi puhtaasti hetken mielijohteesta, ja tarkoitus oli aluksi ilahduttaa ainoastaan omaa ystäväpiiriä, Heini Vesterinen kertoo.

Ensimmäistä videota oli kiva tehdä ja siitä tykättiin.

Kun ideoitakin riitti, heti seuraavana päivä syntyi uusi video ystäville jaettavaksi.

– Siitä se lähti. Joku päivä kun jäi väliin, alettiin heti esittää kysymyksiä, että miksei tänään tule videota. Sitten aloimme suoltaa näitä joka päivä vähän fiiliksen mukaan, Heini Vesterinen kertoo.

Suosion siivittämänä pariskunta päätti jakaa videot kaikille.

Vesteriset perustivat perjantaina Facebookiin Elämää kanttorilassa -sivun, jolla on jo satoja seuraajia.

Videot leviävät netissä muutenkin. Johannes Vesterisen antaumuksellista bluesia Tainionkosken kirkon uruilla on katsottu jo 7 000 kertaa, Heini Vesterinen kertoo.

– Yritämme osaltamme luoda positiivista mieltä tänne kaiken ikävän keskelle.

Joku päivä kun jäi väliin, alettiin heti esittää kysymyksiä, että miksei tänään tule videota. Sitten aloimme suoltaa näitä joka päivä vähän fiiliksen mukaan. — Heini Vesterinen

Ennakkoluuloille köniin

Samalla pääsee antamaan kyytiä ennakkoluuloille, joita monella tuntuu olevan seurakunnan työntekijöitä kohtaan.

Jotkut ovat kommentoineet Vesteristenkin olevan muun muassa liian normaaleja, tai liian hauskoja, ollakseen kanttoreita. Tämä huvittaa Vesterisiä, jotka ovat täysverisiä muusikoita.

– Soitamme kaikenlaista musiikkia, laidasta laitaan, Heini Vesterinen mainitsee.

Niin kuin monen muunkin lapsiperheen, myös Vesteristen arki on mullistunut koronaepidemian takia.

Pariskunnan 6- ja 5-vuotiaat pojat sekä 3-vuotias tytär ovat kotona esikoulun ja vuoropäivähoidon sijaan. Vauhtia päiviin tuovat lisäksi kaksi mäyräkoiraa ja kolme gerbiiliä.

Monet työtehtävät ovat puolestaan tauolla tai niiden luonne muuttunut. Esimerkiksi vierailut vanhusten ryhmäkodeissa ovat kokonaan kiellettyjä, mikä on Heinistä sikäli kurjaa, koska yksinäisiä on paljon.

– Masennuin aluksi koronauutisista, mutta sitten alkoi aivosuoni pulputa.

Laulutempaus huomenna

Tiistaina 24. maaliskuuta Vesteriset aikovat järjestää laulutempauksen Vuoksenniskalla Immolan Loisteen senioritalon takapihalla. Esitystä voi seurata turvallisesti ikkunasta, karanteenia rikkomatta.

– Olisi kiva esiintyä muuallakin, Heini Vesterinen mainitsee.

Suunnitteilla on myös tilauksesta tehtäviä lyhyitä laulu- tai soittovierailuja yksin asuvien vanhusten tai muiden yksinäisten luokse.

Sisään ei mentäisi, vaan esiintyminen tapahtuisi esimerkiksi pihalla, kontaktille altistumatta.

Juttua päivitetty 23.2.2020 klo 15.11: lisätty videoupotus

Luetuimmat

Kommentoidut