Lappeenrantalaisen yökerhon asiakas epäilee saaneensa tyrmäystippoja — "Portsari oli tullut hakemaan minut vessasta ja soittanut ambulanssin"

Ilpo Leskinen

Lappeenrantalaisessa Giggling Marlin -yökerhossa tyrmäystippatapauksia on jokunen vuodessa.

Parikymppinen Maija oli tanssimassa lappeenrantalaisessa Giggling Marlin -yökerhossa. Kello oli arviolta yksi yöllä, kun huono olo iski. Hän meni vessaan ja oksensi. Siihen loppuvat muistikuvat.

— Kaveri sanoi, että portsari oli tullut hakemaan minut sieltä vessasta ja soittanut ambulanssin, kun olin ollut lähes tajuton enkä osannut vastata mihinkään kysymyksiin.

Olin ollut lähes tajuton enkä osannut vastata kysymyksiin.

Giggling Marlinin omistavan Night People Groupin toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo, että yksi henkilö vietiin yökerhosta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ambulanssilla sairaalaan tyrmäystippaepäilyn vuoksi.

— Yksi henkilö oli pudonnut narikassa. Siinä oli vahva epäilys henkilökunnalla, että hän olisi saanut tyrmäystippoja.

Raunio kertoo, että myös toinen ambulanssi kutsuttiin samana iltana Giggling Marliniin sairauskohtauksen takia. Tässä tapauksessa ei ilmeisesti ollut kyse tyrmäystipoista.

Raunio sanoo, että epäiltyjä tyrmäystippatapauksia on Giggling Marlinissa jokunen vuodessa.

Tapaus säikäytti

Maija pääsi seuraavana päivänä kotiin sairaalasta. Hän ei osaa arvioida, missä vaiheessa iltaa juomaan olisi jotakin laitettu.

— En ole yhtään sellainen, että jättäisin juomaani minnekään, mutta juomaanhan se on laitettu. En ole mitään nappeja kuitenkaan ottanut, Maija sanoo.

Hänen mukaansa tapaus säikäytti.

— Tuli hyvin voimakkaasti sellainen olo, että en halua lähteä tuonne yöelämään. Jos en olisi juonut alkoholia sitä ennen ja olisin ajatellut, että tuli paha olo, lähden taksitolpalle, siinä olisi voinut käydä vaikka mitä. Se säikäyttää ja hävettää ihan järkyttävästi.

Poliisilla tutkinnassa vastaava tapaus

Rikoskomisario Teemu Liikkanen Kaakkois-Suomen poliisista sanoo, ettei viikonlopun tapaus ole tullut poliisin tietoon. Sen sijaan tutkinnassa on yksi vastaava tapaus edelliseltä viikonlopulta.

Tutkintapyynnön mukaan tyrmäystippoja olisi laitettu lasiin Lappeenrannan Amarillo-ravintolassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Uhri kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan.

Tutkintapyyntö poliisille tehtiin muutama päivä tapauksen jälkeen.

— On mahdollista, että poliisia ei kutsuta heti paikalle, Liikkanen toteaa.

Epäilyjen vahvistaminen on vaikeaa

Hän sanoo, että tyrmäystippaepäilyjä tulee Lappeenrannassa poliisille toisinaan. Näytön saaminen teon tarkoituksellisuudesta on vaikeaa.

— Näihin voi liittyä myös vahva humalatila. Täytyy aina katsoa, onko siinä mitään, minkä vuoksi olisi syytä epäillä rikosta.

Tapauksia tutkitaan verinäytteiden tuloksista ja valvontakamerakuvista.

— Vaikka verinäytteissä näkyisi jotain, pitää selvittää, mistä aine on tullut, kuka sitä on laittanut, vai onko henkilö ottanut sitä itse. Sekin on aina mahdollista. Siinä on haastetta, että saadaan näyttöä siitä, että joku on tietoisesti laittanut ainetta.

Maija ei esiinny jutussa omalla nimellään aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.

Ilona Pesu

Juhana Nyman

Juhana Nyman

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.