Pienkerrostalo tuhoutui tulipalossa Imatran Karhumäenkadulla — Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi, epäilty on otettu kiinni

Sammutus- ja raivaustyöt ovat päättyneet. Rakennus tuhoutuu purkukuntoon. Poliisi epäilee rikosta. Komisario Ville Lahden mukaan tapauksella ei ole kuitenkaan kytköstä Imatran aiempiin tuhopolttoihin.

Anu Pakarinen

Hätäkeskus sai tiedon tulipalosta kello 6.52. Sammutustöihin kutsuttiin yksiköitä lähikunnistakin. 
Hätäkeskus sai tiedon tulipalosta kello 6.52. Sammutustöihin kutsuttiin yksiköitä lähikunnistakin. 

Kaksikerroksinen pienkerrostalo tuhoutui käytännössä purkukuntoon Imatran Tuulikalliossa torstaiaamuna syttyneessä tulipalossa.

Hätäkeskus sai tiedon Karhumäenkatu 41:n tulipalosta kello 6.52. Tehtävään lähti useita yksiköitä Imatralta ja lähikunnista. Sammutustöiden arvioitiin kestävän useita tunteja.

Karhumänkatu on suljettu toistaiseksi läpikulkuliikenteeltä palopaikan tuntumassa. Jalkakäytävä on kuitenkin käytössä.
Karhumänkatu on suljettu toistaiseksi läpikulkuliikenteeltä palopaikan tuntumassa. Jalkakäytävä on kuitenkin käytössä.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Epäilty tekijä on tiedossa ja poliisin hallussa, kertoo rikoskomisario Ville Lahti.

— Teko vaikuttaa yksittäiseltä tapahtumalta. Meidän käsityksemme mukaan tällä ja aiemmilla Imatralla sytytetyillä tulipaloilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Käsitys perustuu siihen, että epäilemme eri tekijöitä, Lahti kertoo.

Tämän enempää hän ei tekijästä tai tutkinnasta tässä vaiheessa kerro.

Kuusi asuntoa

Vanhahkossa rakennuksessa on kaikkiaan kuusi asuntoa. Ainakin osassa oli asukkaat sisällä palon syttyessä. He näyttävät selviytyneen ehjin nahoin ulos rakennuksesta, sillä pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei ole loukkaantunut tulipalossa.

Ohikulkija pysähtyi seuraamaan sammutustöitä.
Ohikulkija pysähtyi seuraamaan sammutustöitä.

Aluksi pelastuslaitoksella oli käsitys, että yksi henkilö saattaisi olla jäänyt palavaan rakennukseen sisälle. Savusukeltajat tutkivat palavan talon, eikä ketään löytynyt.

— Meidän tietojemme mukaan ketään ei ole sisällä, Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Johanna Franzen kertoo.

Sammutus- ja raivaustyöt olivat käynnissä vielä puolenpäivän aikaan.

Palo on tunkeutunut asuinrakennuksen yläpohjaan, ja sen sammuttamiseksi joudutaan purkamaan rakenteita sekä käyttämään paljon vettä. Jos eivät liekit tuhoa rakennusta, viimeistään sen tekee sammutusvesi.

- Rakennus tuhoutuu asuinkelvottomaksi, sanoo päällystöpäivystäjä Toni Jaako.

Naapurit vieressä

Lähimmät asuintalot ovat vain metrien päässä. Tuli ei ollut vaarassa levitä kuitenkaan naapurustoon.

—Jos savu häiritsee lähialueella, voi sulkea ovet, ikkunat ja ilmastoinnin. Palon leviämisen vaaraa ei ole, Franzen sanoi aamulla.

Franzenin mukaan Etelä-Karjan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten sosiaalipäivystys on käynnistänyt toimenpiteet kodittomiksi jäävien asukkaiden auttamiseksi.

Karhumäenkatu suljettiin aamulla sammutustöiden vuoksi ajoneuvoliikenteeltä palopaikan läheisyydessä. Kevyt liikenne pääsi läpi, sillä jalkakäytävä pysyi käytössä. Myös alueelta ulos pyrkivät asukkaat, kuten työmatkalaiset, pyrittiin päästämään läpi.

Päivystävä palomestari Toni Jaako kertoi kello 15.35, että pelastuslaitoksen sammutustyöt ovat päättyneet, ja Karhumäenkatu on jälleen avoinna liikenteelle.

Yksi pelastuslaitoksen yksikkö päivystää paikalla kello 17 asti ja varmistaa, että palo ei syty uudelleen. Paikalla suoritetaan myös teknistä palonsyyntutkintaa poliisin ja pelastuslaitoksen toimesta, kertoo Jaako.

Päivitetty 5.12.2019 klo 8.30: Lisätty Franzenin kommentit, päivitetty tietoja palosta. Kello 8.44 lisättiin ja vaihdettiin valokuvia. Kello 11.40 lisättiin tieto rikosepäilystä. Tietoja päivitettiin myös kello 12.25 ja kello 15:40.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset