Muukon uusista voimaloista taistellaan vielä, Tuulisaimaa valitti Kaukkorvenkankaan voimaloiden tyrmäyksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Mika Strandén

Tuulisaimaa omistaa Muukon tuulipuiston Lappeenrannassa.
Tuulisaimaa omistaa Muukon tuulipuiston Lappeenrannassa.

Tuulisaimaa Oy on valittanut Itä-Suomen hallinto-oikeuden Joutsenon tuulivoimalapäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO). Itä-Suomen hallinto-oikeus tyrmäsi tammikuussa Lappeenrannan teknisen lautakunnan toissakesäisen päätöksen, jonka nojalla Tuulisaimaa olisi voinut rakentaa kaksi voimalaa Joutsenon Kaukkorvenkankaalle.

Tuulivoimalat herättivät ankaraa vastustusta alueen asukkaissa. Voimaloille myönnetyistä rakennusluvista oli tehty kahdeksan valitusta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Tuulisaimaa perustelee jatkovalitustaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen muun muassa sillä, että hakemusten mukainen tuulivoimarakentaminen ei olisi ristiriidassa alueen suunnitellun maankäytön kanssa. Yhtiön mukaan myös maisemallinen muutos olisi vähäinen, sillä suunnitellut kaksi uutta voimalaa tulisivat osaksi nykyistä Muukon tuulivoimalapuistoa.

Hallinto-oikeus taas on katsonut, että tuulivoimaloista olisi haittaa kaavoitukselle ja alueen muulle käytölle. Kaukkorvenkankaan läheisyydessä on kolme vedenottamoa, vedenottamoiden suoja-alueita sekä arvokkaat harjualueet, lintujen muuttoreittejä ja sääksen pitkäaikainen pesäpaikka.

Lappeenrannan kaupungin tekninen lautakunta yhtyy Tuulisaimaan näkemykseen siitä, etteivät voimalat merkittävästi haittaisi kaavoitusta ja muuta alueen käyttöä.

Lautakunta käsittelee asian kokouksessaan ensi keskiviikkona.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.