Etelä-Karjalan keskussairaala varautuu koronaepidemian laajenemiseen ja jakaa päivystyksen tilat kahtia 

Päivystykseen kuljetaan vastedes K-siiven alaoven kautta.

Mika Strandén

Keskussairaalan päivystykseen kuljetaan vastedes K-siiven alaoven kautta. Terveydenhoitaja ohjaa potilaat oikealle osastolle.
Keskussairaalan päivystykseen kuljetaan vastedes K-siiven alaoven kautta. Terveydenhoitaja ohjaa potilaat oikealle osastolle.

Etelä-Karjalan keskussairaalan päivystyksen tilat jaetaan kahtia keskiviikkona. Toimenpiteellä varaudutaan koronavirusepidemian laajenemiseen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella.

Kaikki päivystykseen tulevat potilaat ohjataan vastedes K-siiven päivystyksen alaovelle lukuun ottamatta osaa ambulanssilla saapuvista potilaista. Alaovella päivystää aina hoitaja, joka haastattelee potilaan.

Kartoilla ovi näkyy nimellä OVI10. Sen luokse löytää seuraamalla päivystykseen vieviä opasteita.

Jos päivystykseen tuleva saapuu kävellen keskustan suunnasta, hän voi saapua sairaalaan myös pääovien kautta ja siirtyä ulkokautta yhdyskäytävää pitkin päivystykseen. Kaikkea ylimääräistä liikkumista sairaalan alueella pyydetään kuitenkin välttämään.

Kahtiajaon vuoksi sairaalan K-siivessä on lisätty varusteita ja opasteita. Esimerkiksi hissien ovia on tarroitettu sinisillä, punaisilla ja vihreillä opastetarroilla.

Päivystyksen kahtiajako otetaan käyttöön keskiviikkona 8. huhtikuuta kello 12.

Soitto ennen päivystykseen tuloa

– Aina ennen päivystykseen tuloa on hyvä soittaa. Numero 116 117 palvelee niin koronatartuntaa epäileviä, kuin päivystykseen muista syistä saapuvia potilaita, neuvoo päivystyksen ylilääkäri Afra Prokki Eksoten tiedotteessa. Alakerran vastaanottava hoitaja neuvoo potilaan oikealle puolelle päivystyksessä.

Koronavirustartuntaa epäileviä pyydetään jo ennen päivystykseen soittamista täyttämään oirearviokysely osoitteessa omaolo.fi. Tiedot ovat käytettävissä, kun potilas soittaa päivystysapuun numeroon 116 117 ja mahdollisesti saapuu sen jälkeen ohjeet saatuaan päivystykseen.

Uudelleen järjestelyjen yhteydessä kipsipoliklinikka ja ortopedian kontrollipoliklinikka ovat siirtyneet ortopedian poliklinikalle keskussairaalan B-siipeen, ensimmäiseen kerrokseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset