Keskussairaalan tyhjä A-torni täyttyy suun terveydenhuollosta ja kuntoutuksesta 

 Peruskorjaus saattaa alkaa jo vuoden lopulla.

Kimmo Metsälä

Keskussairaalan A-tornin kymmenen kerroksen tuleva käyttö ratkeaa lähiakoina. Torni on ollut pitkään tyhjillään.
Keskussairaalan A-tornin kymmenen kerroksen tuleva käyttö ratkeaa lähiakoina. Torni on ollut pitkään tyhjillään.

Kimmo Metsälä

Eksote on Armilan alueella vuokralaisena kaupunkikonsernin tiloissa.
Eksote on Armilan alueella vuokralaisena kaupunkikonsernin tiloissa.

Etelä-Karjalan keskussairaalan tyhjän A-tornin tuleva käyttö alkaa viimein tarkentua. Jos Eksoten hallitukselle esitelty alustava suunnitelma etenee, tornin peruskorjaus saattaa alkaa loppuvuodesta.

Toimitusjohtaja Timo Saksela kertoo, että suunnitelman mukaan torniin keskitetään suun terveydenhuolto ja kuntoutus. Suun terveydenhuolto vaatii neljä ja kuntoutus kolme kerrosta.

Suun terveydenhuolto sijoittuisi toiseen, kolmanteen sekä viidenteen ja kuudenteen kerrokseen. Kuntoutus taas seitsemänteen, yhdeksänteen ja kymmenenteen kerrokseen.

Eksoten tekninen päällikkö Ville Pitkänen täydentää, että neljänteen kerrokseen palaisi nyt väistötiloissa oleva ihotautien poliklinikka. Kahdeksanteen kerrokseen tulisi 14-paikkainen vuodeosasto, ikään kuin varaosastoksi esimerkiksi väistötilatarpeissa.

Tornista saattaisi löytyä tilaa myös nyt Valto Käkelän kadun varrella olevassa tilaelementissä työskenteleville hallinnon työntekijöille.

Kimmo Metsälä

Eksoten tekninen päällikkö Ville Pitkänen esitteli kesällä karuksi kaluttua A-tornia.
Eksoten tekninen päällikkö Ville Pitkänen esitteli kesällä karuksi kaluttua A-tornia.

Uusi ravintokeskus sairaalan alueelle

Kaupungilla ei ole enää mitään kiirettä saada Armilan aluetta kaavoitettavaksi muuhun käyttöön. — Jari Iskanius

A-torni on nököttänyt tyhjillään pitkään. Suurin osa kerroksista on purettu niin sanotusti rankaa myöten. Ensimmäinen, neljäs ja kahdeksas kerros on peruskorjattu kymmenisen vuotta sitten, ja ne selvinnevät vähäisemmillä korjauksilla. Ensimmäisessä kerroksessa on lähinnä Eksoten hallintoa.

Tornin peruskorjauksen kustannuslaskenta on vielä kesken.

A-torni on keskussairaalan alueen lähivuosien pääprojekti. Edessä lienee aikanaan vielä uudisrakentamistakin. On puhuttu ravintokeskuksesta, minkä lisäksi välinehuoltokeskus tarvitsisi uudet tilat.

Timo Sakselan mukaan tavoitteena on päättää A-tornin remontista hallituksessa helmikuussa.

Hallituksen puheenjohtaja Anneli Kiljunen (sd.) korostaa, että hallituksen on saatava suunnitelmista vielä lisää tietoa. Hallitukselle on jäätävä riittävästi aikaa perehtyä suunnitelmiin.

– Investoinnit nivoutuvat isoon kokonaisuuteen, jossa on otettava huomioon tuleva sote-uudistus. Ratkaisujen on oltava kestäviä ja pysyviä, sanoo Kiljunen.

Eksote edelleen kuntien vaatimuksesta selvittää, kannattaisiko sairaalarakennuksia myydä ulkopuoliselle toimijalle. Ensisijainen vaihtoehto on kuitenkin Eksoten omistama keskinäinen kiinteistöyhtiö.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut