Kaakon Viestintä hakee 2,5 miljoonan euron vuosisäästöjä

Kaakon Viestintä käynnistää yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluissa haetaan noin 2,5 miljoonan euron säästöjä vuositasolla. Tavoitteena on parantaa kannattavuutta ja turvata näin paikalliset toimintaedellytykset. Myös rakenteellisia muutoksia on suunnitteilla.

Kaakon Viestintä kuuluu Länsi-Savo-konserniin. Yhtiö julkaisee viittä maakuntalehteä: Etelä-Saimaata, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Länsi-Savoa ja Itä-Savoa. Lisäksi tuotepalettiin kuuluvat Uutisvuoksi, kaupunkilehdet Vartti Kouvola, Vartti Etelä-Karjala ja Viikkoset sekä matkailuaiheinen Savot-lehti. Yhtiöllä on myös sähköistä liiketoimintaa.

Yhtiön mukaan säästöjä haetaan lähes kaikesta toiminnasta ja rakenteelliset muutokset saattavat johtaa myös merkittäviin henkilöstövähennyksiin.

— Vaikea talouden tilanne ja kiihtyvä murros kuluttajien ja mainostajien median käytössä muuttavat toimintaympäristöämme kovalla vauhdilla ja edellyttävät meiltä toimenpiteitä, jotta pystymme säilyttämään tarvittavat resurssit kehittää toimintaa asiakkaidemme vaatimusten mukaisella tavalla, Kaakon Viestinnän toimitusjohtaja Jarmo Koskinen sanoo.

Nyt käynnistyvien neuvottelujen piirissä on koko Kaakon Viestinnän henkilöstö lukuun ottamatta painon henkilöstöä ja varhaisjakajia. Yhtiö on aiemmin keskittänyt kaiken painotoiminnan Kouvolan lehtipainoon ja tehostanut varhaisjakelua.

Rakenteellisia muutoksia suunnitellaan nyt erityisesti Kaakon Viestinnän julkaisemien lehtien toimituksiin, mutta myös muista toiminnoista haetaan säästöjä. Myös muita kuin henkilöstösäästöjä etsitään.

— Tavoitamme lehdillämme ja niiden digitaalisilla versioilla alueemme mediankäyttäjät erittäin kattavasti. Tavoittelemme näissä neuvotteluissa toimintaamme rakenteellisia ratkaisuja, joilla pystymme tuottamaan paikallisia sisältöjä laadukkaasti eri julkaisukanaviin myös tulevaisuudessa, Koskinen kertoo.

Kaakon Viestinnän journalistien pääluottamusmies Helena Rissanen pitää säästötavoitetta kovana.

—Ymmärrän taloudelliset paineet ja sen, että ajat alalla ovat kovat. 2,5 miljoonaa tuntuu silti isolta luvulta. Miten yhdistetään se, että kaikesta pitää säästää ja silti tehdä laadukasta journalismia, pohtii Rissanen.

—Sitä on tietysti tässä vaiheessa toivottava, että neuvotteluissa käydään asioita aidosti läpi. Että etsitään säästöjä muualtakin kuin pelkistä henkilöstökuluista, Rissanen sanoo.

Uutista täydennetty klo 16.55 pääluottamusmiehen kommenteilla.

Petri Karjalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.