Rakennusliike Julaco saa uuden omistajan Petri Siitosesta parin vuoden etsinnän jälkeen — "Reilu vuosi takaperin tuli jopa sellainen tunne, ettei tämä onnistu," sanoo entinen omistaja Jouko Jurvanen

Rakennusalan yrittäjä Petri Siitonen osti Julacon liiketoiminnan Jouko Jurvaselta. 69-vuotta täyttävä Jurvanen jää eläkkeelle helpottuneena.

Marietta Siitonen

Petri Siitonen (keskellä) osti liiketoiminnan eläkkeelle siirtyvältä Jouko Jurvaselta (oikealla). Ari-Pekka Laitinen jää toimitusjohtajaksi.
Petri Siitonen (keskellä) osti liiketoiminnan eläkkeelle siirtyvältä Jouko Jurvaselta (oikealla). Ari-Pekka Laitinen jää toimitusjohtajaksi.

Imatralainen rakennusliike Julaco vaihtaa omistajaa. Liiketoiminnan osti Petri Siitonen, jonka omistuksessa ovat Rakennustoimisto Propetri Oy sekä Karjalan Rakennus ja Maalaus Oy eli Karama. Keskusteluja yrityskaupasta on käyty marras-joulukuusta lähtien, Siitonen kertoo.

— Kun selvisi, että yhteinen intressi on säilyttää pk-rakennusliiketoimintaa ja paikallista työtä Etelä-Karjalan alueella, niin lähdimme rakentamaan asiaa eteenpäin. Viimeisen puolen vuoden aikana toimintaan on nyt saatu uutta virtaa.

Teollisuuteen ja julkiselle puolelle alihankintaa sekä korjaus- ja muutostöitä tekevä Julaco työllistää tällä hetkellä kuusi henkilöä.

— Vanhat työsuhteet jäävät voimaan. Roolini on toimessa lähinnä taustavaikuttaja, hallintopuolelle tulee uusia tuulia digiosaamisella. Muuten toiminta pysyy aika lailla samana, sanoo Siitonen.

Työnäkymät näyttävät hänen mukaansa hyvältä pitkälle syksyyn. Kaupan arvo jää kuitenkin tällä kertaa liikesalaisuudeksi.

— Summa on sellainen, että se jätti molemmat osapuolet tyytyväisiksi, Siitonen muotoilee.

Jatkajaa etsittiin muutama vuosi

Entinen omistaja Jouko Jurvanen perusti yrityksen vuonna 1995 sen nykyisen toimitusjohtajan Ari-Pekka Laitisen kanssa. 69-vuoden ikään elokuussa ehtivä Jurvanen jää eläkkeelle yli kahden vuosikymmenen jälkeen hyvillä mielin.

— Tultiin sellaiseen pisteeseen, että jos sorvin ääreen ei halua kaatua, jotain pitää keksiä, Jurvanen sanoo.

Jurvasen mukaan jatkajaa etsittiin vakavasti pari vuotta. Kun sellaista ei tahtonut löytynyt lähipiiristä, käytiin liikeneuvotteluja useamman tahon kanssa.

— Reilu vuosi takaperin tuli jopa sellainen tunne, ettei tämä onnistu. Rakennusliikettä ei ole helppo myydä, mutta en missään nimessä halunnut, että oma lapsi eli yritys joutuu lopettamaan.

Eläkepäivillä rempataan kuntoa

Parin vuoden tyhjäkäynnin jälkeen kauppa saatiin lopulta syntymään ja sen myötä pitkissä työsuhteissa olevat työntekijät saavat hekin jatkoa, Jurvanen iloitsee.

— Miten helpottunut olo onkaan. Olemme tyytyväisiä.

Jurvasen sävelet eläkepäivillekin ovat selvät: satunnaisten remonttipuuhien lisäksi mies suuntaa hiihtoladulle, golf-kentälle, kosketinsoittimen ääreen ja matkailuautollaan mihin vain.

— Olen määrätynlainen ikiliikkuja. Yritän ylläpitää kuntoa niin paljon kuin mahdollista, jotta edessä olisi laadukkaita eläkevuosia, Jurvanen veistelee.

Luetuimmat

Kommentoidut