Ruokolahden Palloseurassa tavoitteet junioripuolella — tulevan lauantain miesten kotiottelussa jaossa ilmaisia ämpäreitä

Suvi-Tuuli Skyttä

Vihreänuttuinen RPS Lions on seuraavan kerran vauhdissa ensi lauantaina.
Vihreänuttuinen RPS Lions on seuraavan kerran vauhdissa ensi lauantaina.

Ruokolahden Palloseura järjestää ensi viikon lauantaina hieman tavallista suuremman ottelutapahtuman.

— Ajateltiin vähän tuoda seuraa esille tässä omalla kylällä, toivotaan että kyläläisiä kiinnostaa, kertoo seuran puheenjohtaja Tero Kosonen.

RPS:n yhteistyökumppani UPM Metsä lahjoitti seuralle sata ämpäriä, jotka jaetaan ottelutapahtuman sadalle ensimmäiselle kävijälle.

Tapahtumassa on myös luvassa erilaisia arvontoja, sekä lapsille pomppulinna ja zorb-palloja.

Seuralla hyvä tilanne

Viime syksynä seurassa vetovastuun ottaneen Kososen mukaan seuralla pyyhkii hyvin. Vanhimpiin juniori-ikäluokkiin ei joukkueita ole saatu, mutta nuorempia on mukavasti.

— Meillä on 13-vuotiaiden poikien sarjassa joukkue, ja kortteliliigassa 9-vuotiaiden joukkue. 9-vuotiaita ja siitä nuorempia junioreita seurassa on.

Viime kaudella vanhimpia junioreita pelasi miesten Vitosessa, kun RPS:llä oli sarjassa kaksi joukkuetta. Nyt toisesta joukkueesta on jouduttu luopumaan.

— Osa pojista lähti Simpeleelle, osa tuli nykyisen edustusjoukkueen mukaan, ja osa on sitten lopettanut pelaamisen, Kosonen kertoo.

Toisen joukkueen häviämisen myötä edustusjoukkueella, eli RPS Lionsilla on nyt erinomainen tilanne.

— Erittäin hyvä hyvä asia, että saatiin Lionsiin oman kylän nuoria poikia mukaan. Pystymme tarjoamaan vanhemmillekin junioreille joukkueen missä pelata, ja nyt sitten miesten pelejä, sanoo Kosonen.

Myös kokeneempaa kaartia on tullut joukkueeseen lisää.

— Mukavasti ollut vaihtuvuutta joukkueessa, kuutisen uutta pelaajaa ja muutama lopettanut.

Sarjanousua ei tavoitella

RPS Lions majailee Kaakkois-Suomen Vitosen itälohkossa toisena. Vaikka pelit ovat sujuneet hyvin, Kososen mukaan sarjanousu ei kuitenkaan ole tavoitteena.

— Sarja yritetään tietysti voittaa, mutta emme me Neloseen lähde. Siellä välimatkat jo kasvaisivat, ja menisi vähän tarkoitus tästä meidän hommasta, kun halutaan vain pelata. Monella on kuitenkin perhettä ja muuta, niin ei riitä aika sen enempää treenaamaan.

Viime syksynä tuore puheenjohtaja nimesi kautensa tärkeimmäksi tavoitteeksi juniorimäärien kasvattamisen, ja junioripuolella hän näkee seuran tulevaisuuden tavoitteet edelleen.

— Yritetään kasvattaa näistä nykyisistä junioreista vanhempiinkin ikäluokkiin joukkueita. Tavoitteena on saada lapset liikkumaan, toivottavasti junnuilla pysyy pelaamisen into päällä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.