Remonttikulut repesivät nelinkertaisiksi—Simpeleen Lämmön toimitusjohtajalle vakava huomautus

Katri Ikävalko

Simpeleen Lämpö Oy:n kaukolämmön jakelun piirissä on 107 kiinteistöä.
Simpeleen Lämpö Oy:n kaukolämmön jakelun piirissä on 107 kiinteistöä.

Simpeleen Lämpö Oy:n toimitusjohtaja sai yhtiön hallitukselta vakavan huomautuksen välinpitämättömästä raportoinnista. Huomaus tuotiin tiedoksi maanantaina Rautjärven kunnanhallitukselle.

Toimitusjohtaja oli hallituksen näkemyksen mukaan toteuttanut investointiohjelmaan kuuluvan hankkeen suunnitelmaa huomattavasti laajempana. Korjaustyön laajentaminen oli hallituksen mukaan sinänsä perusteltua, mutta riittämättömän esisuunnittelun takia kokonaiskustannukset nelinkertaistuivat budjetoidusta ja nousivat yli 60 000 euroon.

Toimitusjohtaja oli lisäksi jättänyt raportoimatta muuttuneista suunnitelmista ja niiden kustannuksista yhtiön hallitukselle. Tästä syystä yhtiön budjetti oli pettänyt.

Simpeleen Lämpö Oy:n pääomistaja on Rautjärven kunta 81 prosentin osuudella. Yhtiön vähemmistöosakas on Metsä Board 19 prosentin osuudella.

Lämmön liikevaihto vuonna 2016 oli 771 000 euroa ja liiketoiminnan tulos 88 000 euroa.

Yhtiön lämpö tuotetaan Simpeleen tehtailla ja sillä on Simpeleen taajamassa 107 asiakaskiinteistöä. Kaukolämpöverkkoa on suunniteltu laajennettavaksi tämän vuoden puolella kunnan varikkoalueelle ja viiteen rivitalokiinteistöön.

Luetuimmat

Kommentoidut