Kun Sotkamon Jymy kävi kylässä arki-iltana 4298 katsojan edessä

Tenho Tiilikainen

Lauri Rönkkö on ollut jo parin kauden ajan IPV:n sankari, jota tullaan katsomaan ja kannustamaan, vaikka Sotkamon mies virallisesti onkin.

Suomi oli sukeltamassa lamaan kesällä 1991, mutta IPV huuhtoi miesten pesäpallokultaa kaikkien aikojen joukkueellaan.

Yleisö viihtyi ja villiintyi Linnalassa. Runkosarjan otteluissa katsojia oli keskimäärin 2 748. Tavallinen runkosarjapeli, arkitorstaina keräsi Linnalaan 4 298 katsojaa. Makkara loppui myyntipisteiltä jo ennen ottelun alkua.

Oi niitä aikoja.

Voi niitä aikoja kolme vuotta myöhemmin. Mestaruudesta ei enää taisteltu, elokuun ottelu Sotkamoa vastaan kesällä 1994 keräsi Linnalaan 424 katsojaa!

Mitä oikein tapahtui, olivatko kannattajien rahat tai usko kotijoukkueen menestykseen loppu vai oliko siirtyminen jaksopesikseen se viimeinen oljenkorsi, joka katkasi kamelin selän vuosiksi eteenpäin?

Tällä kaudella IPV kokosi keskimäärin 1 130 katsojaa runkosarjan peleihinsä, määrä on hyvää Superpesiksen keskitasoa.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.