Ruokolahden kunta aikoo lähteä tukemaan Lappeenrannan lentokenttää sekä Etelä-Karjalan matkailua

Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen esittää kunnanhallitukselle, että Ruokolahti osoittaisi Etelä-Karjalan kehittämisrahastoon kaksi euroa asukasta kohden vuonna 2020.

Mika Strandén

Ruokolahden kunnanhallitus päättää asiasta maanantain kokouksessaan.
Ruokolahden kunnanhallitus päättää asiasta maanantain kokouksessaan.

Ruokolahden kunta aikoo lähteä tukemaan Lappeenrannan lentokenttää ja Etelä-Karjalan matkailua. Tämä selviää Ruokolahden kunnanhallituksen esityslistalta.

Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen esittää kunnanhallitukselle, että Ruokolahti osoittaisi Etelä-Karjalan kehittämisrahastoon kaksi euroa asukasta kohden vuonna 2020, ja varaisi tarvittavan määrärahan vuoden 2020 talousarvioon.

Se on summa, joka Etelä-Karjalan liiton tekemän laskelman mukaan Ruokolahden kunnan olisi kohdennettava kehittämisrahastoon ensi vuodelle. Myös vuoden 2021 talousarviossa olisi varauduttava vastaavaan rahoitusosuuteen.

— Kuten olen aikaisemminkin todennut, niin näen tämän lentokentän tukemisen koko maakunnan yhteisenä asiana, Tuomo Sallinen toteaa.

Esityksen mukaan Ruokolahden kunta pitää matkailun kehittämistä maakunnan kannalta tärkeänä elinkeinopoliittisena tehtävänä, ja suhtautuu lähtökohtaisesti myönteisesti maakunnan matkailun ja saavutettavuuden kehittämistyöhön.

Esityksessä Sallinen mainitsee että maaseutumaisten, pienten kuntien matkailumahdollisuuksien tunnettavuuden, saavutettavuuden ja laadun parantaminen olisi tarpeen, jotta lentomatkustajilta saatava matkailutulo edes jossain määrin kohdistuisi myös pieniin kuntiin.

Ruokolahden kunnanhallitus kokoontuu ensi maanantaina Ruokolahden kunnanvirastolla.

Luetuimmat