Syksyllä lukion aloittava Katri Paajanen haluaa toimia esimerkkinä: polkee Jyväskylään polkupyörällä – maaliskuussa peruuntunut jääkiekkopeli loi alkutahdit suunnitelmalle

Tavoitteena on olla Jyväskylässä tiistain aikana.

Juho Kokko

Katri Paajanen pyöräilee Jyväskylään. Matkan varrella matkaseurue yöpyy muun muassa mökillään ja hotellissa.
Katri Paajanen pyöräilee Jyväskylään. Matkan varrella matkaseurue yöpyy muun muassa mökillään ja hotellissa.

Maaliskuisena lauantaina Katri Paajasen oli tarkoituksena suunnata ystävänsä kanssa Jyväskylään katsomaan JYPin ja Sportin välistä runkosarjan päätöskierroksen kohtaamista.

Koronan takia kyseinen ottelu jäi pelaamatta ja ystävyksiltä samalla matka tekemättä. Liput oli jo ostettu ja harmitus oli kaksikolle todella suuri.

Tuon jälkeen he päättivät, että Jyväskylään olisi silti matka tehtävä. Suunnitelma oli vielä hautumassa, mutta keväämmällä se lyötiin lukkoon.

– Harmitus oli todella suuri kun kaikki tuota lauantaista varten valmiiksi suunniteltuna. Olimme juuri koulussa kun saimme tiedon pelin peruuntumisesta, Paajanen kertaa maaliskuista päivää.

Suunnitelmiin tuli vielä viime hetkellä uusi muutos, sillä kaveri ei päässytkään lähtemään. Paajasen äiti Rauni Kalpio lähtee hänen tilalle.

Matkaa kertyy kokonaisuudessaan hieman alle kolmesataa kilometriä. Paajasen isä, Sauli Paajanen kulkee reissussa "huoltoauton" kuljettajan roolissa. Paluumatka Jyväskylästä Rautjärvelle taittuu autokyydillä.

– Menemme Viljakansaaren tietä pitkin, jossa on korkeuseroja. Se on hieman rankempi reitti, mutta tavoitteita pitää olla. Katsotaan, miten kunto kestää, Kalpio naurahtaa.

Paajanen haluaa toimia esimerkkinä nuorten liikunnan lisäämiseksi

Imatralla syksyllä lukion aloittava Paajanen on harrastanut liikuntaa paljon. Hän haluaisi pyöräretkensä myötä innostaa nuoria liikkumaan ja urheilemaan.

Muodostelmaluistelu-ura tuli kilpailullisella tasolla päätökseen muutama kuukausi sitten, mutta jatkossa Paajanen aikoo rakentaa uraa valmentajana.

Juho Kokko

Sauli Paajasen ajamassa huoltoautossa kulkee mukana kaikki matkan varrella mahdollisesti tarvittava.
Sauli Paajasen ajamassa huoltoautossa kulkee mukana kaikki matkan varrella mahdollisesti tarvittava.

Paajasen ja Kalpion reitti Jyväskylään

Rautjärvi-Sulkava-Mikkeli-Jyväskylä

Luetuimmat

Uusimmat uutiset