IPV taipui Raahessa isojen pisteiden kohtaamisessa: kotijoukkue löi lopullisen ratkaisun toisen jakson kolmannessa vuoroparissa – Teemu Nurmio joutui jättämään kentän toisella jaksolla

Joukkueet pelasivat viime kaudella keskinäisissä kohtaamisissa tasaisesti ja voitot jakautuivat 1–1.

Kimmo Metsälä

IPV:n kahden ottelun voitokas jakso ei jatkunut Raahessa.
IPV:n kahden ottelun voitokas jakso ei jatkunut Raahessa.

Imatran Pallo-Veikot matkusti tiistaisen Siilinjärvi-voiton jälkeen Raaheen, jossa se sai vastaansa pykälän sarjataulukossa ylempänä olevan Pattijoen Urheilijat. Ottelu päättyi isäntien 2–0 -voittoon (5–4, 2–0).

Raahe sai otteluun salama-alun, kun Sami Haapakoski kotiutti Severi Piispasen heti ensimmäisestä ajolähtötilanteesta.

Ajolähtötilanne sai nopeasti jatkoa ja jokeri Juuso Keski-Koukkari löi pallon keskikentälle. Paavo Pelto kärkkyi kolmospesällä tilannetta ja toi lukemiksi 2–0.

IPV onnistui rakentamaan ensimmäisen ajolähtötilanteensa niin ikään avausvuoroparissa. Tuomas Jussila toi vieraiden ensimmäisen Mikko Kososen lyönnistä.

Haapakoski kotiutti Piispasen toistamiseen avausjakson aikana ja Raahe onnistui täyttämään pesiä kokonaisuudessaan tehokkaasti.

Raahen harhaheitto koitui kalliiksi, kun imatralaisten Ville Hämäläinen ehti tuomaan kavennusjuoksun ulkokentän metsästäessä pomppivaa palloa. Jussila juoksi hetkeä myöhemmin ajolähdöstä tasoituksen 3–3:een.

Avausjakson hahmoksi nousi isäntien Piispanen, joka toi jakson aikana joukkueensa viidestä juoksusta kolme. Jussila toi vierasjoukkueelle kaksi juoksua.

IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle käytti aikalisän avausjakson viimeisessä vuoroparissa, jonka lopulta Raahe vei nimiinsä.

IPV taisteli toisella jaksolla – Nurmion jalka kramppasi lyöntivuorossa

Toinen jakso polki pitkään tasalukemissa. Kummankaan joukkueen ulkokentät eivät sortuneet paineen alla, mutta myöskään sisäpeli ei tuottanut avausjakson kaltaisia suorituksia.

Toisessa vuoroparissa lyöntivuorossa olleen Teemu Nurmion jalka kramppasi lyöntitilanteen jälkeen, jonka myötä peli oli hetken aikaa keskeytyksissä. Joukkuetoverit kantoivat kentän pintaan kaatuneen Nurmion kentältä pois.

Pelinjohtaja Valle ei pystynyt vielä ottelun päätyttyä kertomaan tarkempaa tietoa Nurmion tilanteesta.

– Kramppi oli kyseessä, mutta tarkempaa tietoa ei vielä tällä hetkellä ole. Tietoa saadaan varmasti illan aikana ja viimeistään huomisaamuna, Valle kertoi puhelimitse.

IPV:n loukkaantuneiden listalle päätyi jo aiemmin Konsta Hyötyläinen ja Juuso Lattu oli kokoonpanosta sivussa varotoimenpiteenä.

Raahe katkaisi pitkän juoksuhiljaisuuden kolmannen tasoittavalla, kun IPV:n vuoro oli sortua kolmospesän harhaheittoon: Piispanen kiitti ja toi jo illan neljännen juoksunsa.

Imatralaisten loppukirihaaveita kaatoi Keski-Koukkarin lyönti, jonka myötä Timo Kallio pinkoi kotiin ja lukemiksi 2–0. IPV ei pystynyt tasoittamaan neljännen aloittavalla ja pisteet jäivät Raaheen.

– Tiukka peli, kaveri meni johtoon ja tasoitimme. Tämmöinen leikki jatkui neljänteen vuoroon saakka, Valle totesi.

IPV:n kausi jatkuu jo heti huomenna vierasottelulla Kempeleen Kiriä vastaan.

Juttua muokattu 31.7. klo 21.08: lisätty pelinjohtaja Jyrki Vallen kommentit ja täsmennetty väliotsikkoa.

Luetuimmat