Big Band Camp nähdään ensi kesänä melko varmasti — Tapahtuma jatkaa tutulla pienellä konseptilla

Järjestäjällä olisi tahtoa isompaankin tapahtumaan, mutta se ei halua ottaa riskejä.

Taneli Toikka

Big Band Campin konsertit vetivät Koskenpartaan täyteen väkeä viime kesänä.
Big Band Campin konsertit vetivät Koskenpartaan täyteen väkeä viime kesänä.

Imatra Big Band ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Vaittiniemi kertoo Big Band Campin jatkavan Imatran kesässä samalla mittakaavalla kuin viimeisinä kolmena vuotena. Tapahtuma on peruja Imatra Big Band -festivaalista. Festivaalin kokoluokan toimintaan ei yhdistyksellä Vaittiniemen mukaan kuitenkaan riitä resursseja.


— Meillä olisi mielenkiintoa saada isoja ja tunnettuja kansainvälisiä esiintyjiä, mutta tämän hetkisellä konseptilla se ei ole mahdollista. Pitäisi olla pääsymaksullisia konsertteja, joihin sisältyy aina riski, Vaittiniemi kertoo.

Emme tee bisnestä, emmekä uskalla ottaa kauheasti riskejä. Kari Vaittiniemi

Rahoitusta odotellessa


Artistipanostusten sijaan ajatuksena onkin kehittää kurssitoimintaa. Myös konsertteihin haetaan pientä muutosta. Tapahtuman toteutuminen riippuu vielä valtion avusta kurssien suhteen. Konsertteihin tarvitaan puolestaan kaupungin avustusta.


— Olisi hyvä olla suunnitelmissa jo pidemmällä, mutta rahoituspäätös tulee aina alkuvuodesta.


Vaittiniemi uskoo rahoituksen järjestyvän helmikuuhun mennessä. Silloin viimeistään voidaan lyödä lukkoon myös jo tehdyt alustavat artistivaraukset.

Konsertit keskustassa

Big Band Camp järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla. Kurssille odotetaan noin sataa kotimaista ja ulkomaistakin opiskelijaa, joista muodostetaan eritasoisia orkestereita. Kouluttajina on yksi tai kaksi kansainvälistä kouluttajaa, ja suomalaisia kapellimestareita jotka vetävät orkestereita.


— Järjestämme täydet päivät instrumenttiopetusta ja pienissä ryhmissä soittamista.


Vaittiniemi veikkaa esiintymisten tapahtuvan viime vuotiseen tapaan kävelykadulla. Jamipaikaksi yhdistys yrittää saada jonkun keskustan ravintolan. Kulttuuritalolla on mahdollisesti joku yksittäinen konsertti.


— Emme tee bisnestä, emmekä uskalla ottaa kauheasti riskejä. Sen sijaan toimimme hienon hienon asian puolesta ja toivomme että muutkin pääsevät siitä nauttimaan.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset