PAU:n lakot vaikeuttavat postin kulkua — Tietyissä toimipaikoissa PAU:n jäsenet ovat kieltäytyneet tekemästä kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvää suojatyötä, tätä vaaraa Imatralla ei tällä hetkellä ole

PAU:n lakko alkoi maanantaina, ja arviot lakon vaikutuksista täsmentyvät päivittäin. PAU:n Kaakkois-Suomen osaston pääluottamusmiehen Petri Tiussan mukaan tilanne Imatran seudulla on stabiili.

Santeri Tynkkynen

Kirjeiden lähetysten osalta viiveet voivat olla jopa useita viikkoja.
Kirjeiden lähetysten osalta viiveet voivat olla jopa useita viikkoja.

Postinkulkua vaikeuttava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko on vaikeuttanut postinjakelua eri puolella Suomea. Pieni osa kirjepostista, aikakauslehdistä ja mainoksista on saatu lajiteltua ja jaettua vastaanottajille töissä olevan henkilöstön toimesta.

PAU:n lakko alkoi maanantaina, ja arviot lakon vaikutuksista täsmentyvät päivittäin. Tietyissä toimipaikoissa Mikkelissä, Tampereella ja Kuopiossa PAU:n jäsenet ovat kieltäytyneet tekemästä kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvää suojatyötä, Posti kertoo tiedotteessaan.

Se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ruokakuljetukset päiväkoteihin, kouluihin ja vanhuksille ovat vaarassa. PAU:n Kaakkois-Suomen osaston pääluottamusmiehen Petri Tiussan mukaan tätä vaaraa Imatran seudulla ei tällä hetkellä ole.

— Tällä hetkellä Imatran seudulla tilanne on stabiili. Tällä hetkellä siellä on ihan rauhallista, homma pyörii ja toimii, Tiussa kertoo.

Lakko aiheuttaa tällä hetkellä viivästyksiä kirjeisiin, aikakauslehtiin, mainoksiin sekä paperilomakkeella tehtyihin postin ohjausta koskeviin toimeksiantoihin. Näiden lähetysten osalta viiveet voivat olla jopa viikkoja.

Posti tiedottaa lakon vaikutuksesta kaksi kertaa päivässä, noin kello 12 sekä kello 18.

Luetuimmat

Kommentoidut