Niskan kauppiaat ehdottavat leirintäalueen paikaksi Immalan järven rantaa läheltä golfkenttää: "Sijainti on loistava ja läheltä löytyy runsaat palvelut"

Yhdistyksen mukaan leirintäalueen sijaintia on harkittava matkailijan näkökulmasta. Samalla halutaan myös säilyttää Vuoksenniska elinvoimaisena.

Jenny Rantanen

Immalanjärven lähellä on uintimahdolisuuksien lisäksi monia muita ulkoilu- ja liikuntavaihoehtoja.
Immalanjärven lähellä on uintimahdolisuuksien lisäksi monia muita ulkoilu- ja liikuntavaihoehtoja.

Vuoksenniskan seudun kauppakadut -yhdistys ottaa kantaan leirintäaluekeskusteluun. Kauppiaat esittävät leirintäalueen paikaksi ranta-alutta, joka sijaitsee Imatran golfkentän ravintolarakennuksen ja Immalan Ukonniemen välillä.

Yhdistyksen vuosikokouksessa laaditussa kannanotossa todetaan myös, että golfkentän ravintolasta saisi samalla leirintäalueen toimiston. Lisäksi ehdotetaan, että toinen pienempi leirintäalue voisi toimia Varpasaaressa.

Paljon palveluita lähellä

Yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Kukka Saimaan yrittäjä Susanna Oinonen kertoo, että Vuoksenniskalla olisi tarjota leirintäalueen asiakkaille lukuisia palveluita. Niihin kuuluvat muun muassa monet eri alojen kaupat, ravintolat, kahvilat ja kampaamot. Lisäksi läheltä löytyy Honkaharjun sairaala sekä hammashoitoloita ja apteekki.

Vapaa-ajanviettopaikkoinakin löytyy esimerkiksi elokuvateatteri, kirjasto ja lintutorini. Urheilusta kiinnostuneille on myös tarjolla pitkä rivi liikuntamahdollisuuksia golfkentän ja uimarannan lisäksi.

– Myös sijaintinsa kannalta järven ranta olisi loistavalla paikalla. Kauppiaat haluavat tietysti säilyttää Niskan elinvoimaisena, mutta asiaa on kuitenkin mietittävä palveluiden käyttäjän eli matkailijan näkökulmasta. Imatralle saapuvalle karavaanarille sijainti olisi otollinen, ja läheltä löytyy runsaasti palveluita ja ajanvietettä, Oinonen sanoo.

Kaupunginosien kisailu ei kannata

Susanna Oinonen ei lähde vertailemaan Vuoksenniskaa muiden mahdollisten leirintäalueen sijaintipaikkojen kanssa. Hän toteaa Immalanjärven ranta-alueen olevan varteenotettava vaihtoehto.

– Mielestäni pitäisi lopettaa kaikenlainen kissanhännänveto Imatrankosken ja Vuoksenniskan välillä. On turhanaikaista ajatella, että jos toisella on jotain, niin se olisi itseltä pois. Meillä on ihana Imatran kaupunki. Olisi mietittävä laajemmin, mitä halutaan matkailijalle tarjota. Se on kuitenkin selvää, että Taimitarhan alueelta ei matkailija saa hakemaansa.

Mitä se merkitsisi Vuoksenniskalle, jos leirintäalue golfkentän viereen perustettaisiin?

– Ilmankin sitä Niskalla varmasti tullaan toimeen. Viime aikoina täällä on ollut tosi vilkasta ja positiivista meininkiä. Aina se voisi kuitenkin elävöittää, jos toimintoja saataisiin lisää. Kauppiaat mielellään myös tarjoaisivat palvelujaan isommalle joukolle, Oinonen sanoo.

Luetuimmat

Kommentoidut