Ruokolahden ja Rautjärven hyvinvointiasemat suljetaan kesällä kuukaudeksi, Honkaharju palvelee ilman katkoja

Kaikkiaan Eksote sulkee kuuden Etelä-Karjalan kunnan hyvinvointiasemat kesällä. Kesäsulku säästää noin 100 000 euroa. Honkaharjun lisäksi läpi kesän toimivat Lappeenrannan ja Parikkalan hyvinvointiasemat.

Minna Mänttäri

Eksote aikoo pitää Luumäen, Lemin, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren hyvinvointiasemat kiinni neljän viikon ajan ensi kesänä.
Eksote aikoo pitää Luumäen, Lemin, Rautjärven, Ruokolahden, Savitaipaleen ja Taipalsaaren hyvinvointiasemat kiinni neljän viikon ajan ensi kesänä.

Ruokolahden, Rautjärven sekä neljä muuta hyvinvointiasemaa pidetään ensi kesänä kiinni neljän viikon ajan.

Näin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) säästää noin 100 000 euroa.

– Jo viime kesänä oli kuukauden kiinni Lemi, Rautjärvi ja Taipalsaari. Tänä kesänä on ajatus, että myös Savitaipale, Luumäki ja Ruokolahti ovat kiinni neljä viikkoa, Eksoten terveys- ja vanhustenpalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo.

Suurin säästö tulee siitä, että hyvinvointiasemille ei tarvitse palkata vuokralääkäreitä henkilöstön lomien ajaksi.

Karhulan mukaan kuntajohtajien neuvottelukunnassa pidettiin oikeudenmukaisena sitä ratkaisua, että kuuden kunnan hyvinvointiasemat pidetään kiinni kuukauden verran sen sijaan, että kolme hyvinvointiasemaa olisi kiinni kahden kuukauden ajan.

– Terveydenhuollossa säästötoimien löytäminen on erittäin vaikeaa. Tämä ei kenenkään terveyttä lähtökohtaisesti vaaranna.

Parikkalan hyvinvointiasemaa ei voida sulkea, koska siellä on infektiovastaanotto, Karhula sanoo.

Myös Lappeenrannan ja Imatran hyvinvointiasemat ovat auki läpi kesän.

Karhula muistuttaa, että Eksoten alueella asiakas voi mennä toiselle hyvinvointiasemalla lääkäri- tai hoitajakäyntiä varten.

– Kotisairaanhoito ja kotisairaanhoidon lääkäripalvelut toimivat. Pyrimme järjestämään Malla-autoa ottamaan laboratorionäytteitä. Lemillä näin on tehty joinakin kesinä.

Hyvinvointiasemien kesäsulku tapahtuu kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa kolme hyvinvointiasemaa on kiinni 14.6.–11.7. Loput kolme ovat kiinni 12.7.–8.8.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut