Tilaajalle

Poliisi on kohdannut ammuskelua ja takaa-ajoa myös Etelä-Karjalassa: Vanhempi konstaapeli Kari Niiva istui Kuutostiellä autossa, jota venäläinen varusmies ampui — "Meni muutama päivä, kunnes alkoi valkenemaan, että mitä tuossa juuri tapahtui"

Toukokuussa 2001 rajan yli paenneen venäläisen varusmiehen etsintä- ja piiritysoperaatio oli laaja: mukana oli yli 50 poliisia, rajavartioston henkilökuntaan kuuluvaa sekä sotilasta Vainikkalassa, Lappeenrannassa ja Luumäellä.

Poliisiauto sai luodista rajan yli paenneen venäläisen varusmiehen takaa-ajon aikana. Etelä-Saimaa uutisoi asiasta muun muassa 26. toukokuuta 2001.
Poliisiauto sai luodista rajan yli paenneen venäläisen varusmiehen takaa-ajon aikana. Etelä-Saimaa uutisoi asiasta muun muassa 26. toukokuuta 2001.

Vanhempi konstaapeli Kari Niiva heräsi keskiyöllä kotonaan Luumäellä puhelimen sointiin. Oli helatorstai toukokuussa 2001, ja Niiva vietti vapaitaan. Puhelu tuli töistä. Vainikkalalaiseen omakotitaloon oli tunkeutunut automaattiaseella aseistautunut mies. Roteva, maastopukuun pukeutunut tunkeutuja oli rikkonut ulko-oven ja toistellut venäjänkielisiä sanoja. Talossa ollut aviopari pakeni asunnosta ja soitti naapurista hätäkeskukseen.

Viipurin alueen rajavaltuutetun sijainen tiedotti samana iltana, että Puslovskajan rajavartioasemalla palvellut 18-vuotias varusmies oli kätkeytynyt Suomeen lähteneen tavarajunan kyytiin. Etelä-Venäjältä Samarasta kotoisin ollutta miestä kuvailtiin impulsiiviseksi ja äkkipikaiseksi. Viranomaisten tietojen mukaan miehellä oli rynnäkkökivääri ja kaksi lippaallista panoksia. Vaarallinen mies oli vapaalla jalalla, ja Kari Niivan sekä muiden työhön hälytettyjen piti lähteä perään.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut