Ilkka Nokelaisen mukaan SDP:n kanta Saimaan rantatontteihin ei ole lieventynyt: "Emme tule hyväksymään Lempukan ja Hossukan välin kaavoittamista"

Kaupunginhallitus päätti aloittaa maanantaina Saimaan rantatonttien koemarkkinoinnin. Miksi SDP ei inahtanutkaan, jos se kerran vastustaa rantojen rakentamista?

ANU PAKARINEN

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen (sd.)  vakuuttaa, ettei SDP:n kanta ole muuttunut. Saimaan saaret pitää jättää luonnontilaan, ja myös mantereen puolen rantarakentamiseen suhtaudutaan "tosi nihkeästi". Kuvassa oikealla Antero Lattu.
Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen (sd.) vakuuttaa, ettei SDP:n kanta ole muuttunut. Saimaan saaret pitää jättää luonnontilaan, ja myös mantereen puolen rantarakentamiseen suhtaudutaan "tosi nihkeästi". Kuvassa oikealla Antero Lattu.

Imatran kaupunginhallitus päätti maanantaina käynnistää Saimaan rantatonttien koemarkkinoinnin selvittääkseen, onko Lempeenlietteen uimarannan ja Malonsalmen väliin suunnitellulle uudelle asuinalueelle kysyntää.

Päätös oli yksimielinen, mikä pakottaa kysymään, onko SDP muuttanut aiempaa kantaansa.

Aiemman julkilausumansa mukaan demarit ovat valmiita harkitsemaan Niskalammen edustan rantojen asuttamista.

Sen sijaan muuten Saimaan rannat tulee saman julkilausuman mukaan jättää rauhaan ja säästää retkeily- ja virkistyskäyttöön.

Ovatko demarit siis lieventäneet aiempaa kantaansa, kun eivät maanantaina kerran vastustaneet Lempukan ja Malonsalmen välisen alueen koemarkkinoinnin käynnistämistä?

"Kanta ei ole muuttunut"

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen (sd.) vakuuttaa, että demarit suhtautuvat Saimaan rantojen rakentamiseen yhtä nihkeästi kuin ennenkin.

– Kanta ei ole muuttunut mihinkään.

heidi veijalainen

Uusi asuinalue nousisi Lempeenlietteen uimarannan ja Malonsalmen väliin.
Uusi asuinalue nousisi Lempeenlietteen uimarannan ja Malonsalmen väliin.

Nokelaisen mukaan koemarkkinoinnin käynnistämisestä sovittiin jo viime vuoden lopulla kaupunginhallituksen miniseminaarissa.

– Muut ryhmät olivat vahvasti sitä mieltä, että tällainen koemarkkinointi pitää tehdä. Olemme vähemmistönä kaupunginhallituksessa, joten minkäs myö sille mahdoimme siinä tilanteessa, Nokelainen sanoo.

Koemarkkinoinnilla selvitetään, onko rantojen rakentamiseen ylimalkaan kiinnostusta. Tulos tulee omalta osaltaan vaikuttamaa kaavoituksen jatkovalmisteluun, Nokelainen kertoo.

SDP:n kantaan tuloksella ei ole kuitenkaan vaikutusta.

– Emme tule hyväksymään Lempukan ja Hossukan välin kaavoittamista, Nokelainen painottaa.

Yleiskaava valtuustoon ensi vuonna

Asutetaanko rantoja vai ei, ratkaistaan Imatran yleiskaavan päivityksessä. Kaavasta päättää kaupunginvaltuusto, näillä näkymin ensi vuonna.

Elinvoimapoliittisista syistä rantatonttien kaavoittamiselle löytyy valtuustossa myös ymmärrystä ja kannatusta.

Nokelainen tietää, että rantarakentaminen jakaa mielipiteitä jonkin verran myös SDP:n keskuudessa. Enemmistö valtuustoryhmästä on kuitenkin Saimaan rantojen säästämisen kannalla, hän sanoo.

– Onhan meidänkin ryhmässä toisenlaistakin näkemystä ollut ja on varmaan tälläkin hetkellä, mutta pääsääntöisesti ryhmä on meidän linjauksen takana. Viime kädessä yhdistys (Imatran sosialidemokraatit) päättää, miten ryhmä tulee käyttäytymään näissä asioissa.

SDP:n ei ole näkemyksineen yksin, Nokelainen paljastaa.

– Olen ymmärtänyt, että meidän linjaus on saanut tukea myös muiden ryhmien valtuutetuilta. On tullut yhteydenottoja ja ilmaistu huoli, jos sinne Lempukka–Hossukka akselille ryhdytään kaavoittamaan jotakin.