Eteläkarjalaiselle miehelle ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Eteläkarjalainen mies on todettu käräjäoikeudessa syylliseksi lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 90 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Lisäksi hänen on maksettava uhriksi joutuneelle tytölle korvausta kärsimyksestä yhteensä 7 500 euroa.

Mies kiisti kaikki syytteet.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi kuitenkin tytön kertomuksen ja todistelun riittäväksi näytöksi miehen syyllisyydestä. Käräjäoikeuden ratkaisu oli yksimielinen.

Miehen syyksi luettiin kaksi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Ensimmäinen teko tapahtui vuosituhannen vaihteessa ja toinen kesällä 2007.

Vastaajalla ei ollut aiempaa rikostaustaa. Käräjäoikeuden keskiviikkona antama tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Terhi Kinnunen

Terhi Kinnunen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.