Jukka Rusanen ottaa ohjat Imatran Sp-kodissa – Kiinteistönvälitysfirmaa 27 vuotta pyörittänyt Mervi Lehtimäki jää vuodenvaihteessa eläkkeelle

Kaupat allekirjoitettiin syyskuun viimeisenä päivänä. Jukka Rusasen yrityksellä on jo toimistot Lappeenrannassa ja Mikkelissä.

Kai Skyttä

Jukka Rusanen ottaa ohjat myös Imatran Sp-kodissa. Arkistokuvassa Rusanen esittelemässä Taavetin keskustassa sijaitsevaa sukutaloaan lokakuussa 2019.
Jukka Rusanen ottaa ohjat myös Imatran Sp-kodissa. Arkistokuvassa Rusanen esittelemässä Taavetin keskustassa sijaitsevaa sukutaloaan lokakuussa 2019.

Imatran Sp-koti on saanut uuden yrittäjän. Vuodesta 1993 Imatralla omaa kiinteistövälitysfirmaansa pyörittänyt Mervi Lehtimäki on myynyt omistamansa Mervi Honkanen Oy:n JR Marketing Oy:lle, jonka yrittäjänä toimii lappeenrantalainen Jukka Rusanen.

– Ikä on nyt tullut täyteen, jotta on sopiva hetki tähän. Pitkin vuotta on Jukan kanssa asiaa suunniteltu, Lehtimäki kertoo.

Kaupat iskettiin syyskuun viimeisenä päivänä. Lehtimäki jatkaa kuitenkin yhtiön palkkalistoilla vuoden loppuun asti jääden eläkkeelle 1. tammikuuta 2021. Liikepaikka säilyy kaupan jälkeenkin Imatran keskustassa Lappeentiellä, ja sama henkilökunta jatkaa uuden yrittäjän palveluksessa. Lehtimäen poisjäännin myötä töitä voi olla tarjolla myös uusille kiinteistönvälittäjille.

– Lisää porukkaa rekrytoidaan, jos löydetään hyviä välittäjiä. Mervi on kuitenkin tehnyt paljon kauppaa ja vaikuttanut merkittävästi toimiston myynteihin, Rusanen kertoo.

Toimintaa kolmessa kaupungissa

JR Marketing operoi Sp-kodin toimistoja myös Lappeenrannassa ja Mikkelissä. Rusanen siirtyi Sp-kodin yrittäjäksi Huoneistokeskuksen myyntijohtajan tehtävästä vuonna 2017.

Mervi Honkanen Oy liittyi Sp-koti-ketjuun 2000-luvun alussa. Tällä hetkellä yritys työllistää viisi henkilöä.

Mika Strandén

Mervi Lehtimäki ehti toimia yrittäjänä Imatralla 27 vuotta. Arkistokuva.
Mervi Lehtimäki ehti toimia yrittäjänä Imatralla 27 vuotta. Arkistokuva.

Rusasen mukaan yhtiötä on hoidettu hyvin, mikä edesauttoi kauppojen syntymistä. Imatraa hän pitää kiinnostavana kaupunkina. Odotukset etenkin loma-asuntomyyntiä kohtaan ovat korkealla, sillä Imatran seudulla on paljon loma-asutusta.

– Kauppojen keskihinnat ja sitä kautta palkkiotkin saattavat olla siellä pienempiä, mutta kyllä Imatrallakin kauppaa tehdään.

Vuonna 2019 kiinteistönvälittäjät tekivät Imatralla yhteensä 278 asuntokauppaa omakoti-, kerrostalo- ja rivitaloasunnoista.