Imatran vanhan Prisman kiinteistö vaihtoi omistajaa 545 000 eurolla — uusi omistaja kaavailee tiloihin pienvarastoja sekä auton vuokrausta

Kaupat lyötiin lukkoon keskiviikkona. Kiinnostuneita vuokralaisia on löytynyt heti.

Joonas Tapaninen

Kaakkois-Suomen liiketilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Toni Hyypiä ja liikekumppani Teemu Yrjönen odottivat vuokralaiskandidaatteja näyttöön torstaina.
Kaakkois-Suomen liiketilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Toni Hyypiä ja liikekumppani Teemu Yrjönen odottivat vuokralaiskandidaatteja näyttöön torstaina.

Etelä-Karjalan osuuskauppa on saanut viimeinkin myytyä Imatran vanhan Prisman kiinteistön.

Uusi omistaja on Kaakkois-Suomen liiketilat -osakeyhtiö. Kauppa sinetöitiin keskiviikkona.

— Ollaan erittäin tyytyväisiä, että ostaja löytyi. Purkaminen olisi ollut toinen vaihtoehto. Tämä myyminen on meidän kannalta paljon parempi, Eekoon kiinteistöpäällikkö Mikko Härkönen toteaa.

Kaakkois-Suomen liiketilat on vuonna 2017 perustettu liiketilojen vuokraamiseen erikoistunut yritys.

Kaupat Eekoon ja Kaakkois-Suomen liiketilojen välillä syntyivät nopeasti sen jälkeen, kun kaupat edellisen ostajaehdokkaan NordPoint Group Oy:n kanssa kaatuivat.

— Toimittiin nopeasti. Käytiin katsomassa kiinteistöä, tehtiin tarjous ja sovittiin kauppa, kertoo Kaakkois-Suomen Liiketilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Toni Hyypiä.

Kiinteistön kauppahinta on 545 000 euroa. Aikaisemman ostajan kanssa kauppahinnaksi oli sovittu 700 000 euroa.

Eekoon hallintaan 50 vuoden vuokraoikeudella jää kiinteistöstä alue, jossa sijaitsee ABC:n automaattiasema sekä ABC-autopesula.

Ulkoasua kohennetaan ensitöikseen

Tilat ovat herättäneet kiinnostusta heti kiinteistökaupan jälkeen. Hyypiä kertoo, että hän lähtee katsomaan tiloja kolmen mahdollisen vuokralaisen kanssa heti torstaina.

Kiinteistö tullaan jakamaan useampiin tiloihin. Hyypiä ei osaa vielä sanoa, kuinka moneen eri tilaan kiinteistö tullaan jakamaan.

— Kuunnellaan tulevien käyttäjien toiveita ja lähdetään yhdessä kehittämään. Sen mukaan jaetaan tilat, millaisia palasia he haluavat.

Joonas Tapaninen

Prisman tilat odottavat uusia vuokralaisia.
Prisman tilat odottavat uusia vuokralaisia.

Uusi omistaja tulee remontoimaan kiinteistöä. Ensimmäisenä on tarkoitus poistaa ulkoseiniin maalatut graffitit, ja kohentaa ulkoasua paremmaksi.

Tarkempi remonttisuunnitelma tehdään yhdessä tulevien vuokralaisten kanssa.

Minivarastoja ja auton vuokrausta

Kiinnostusta uudet tilat ovat siis herättäneet heti. Hyypiä ei kuitenkaan vielä ota kantaa, kenen kanssa neuvotteluja käydään. Toiveissa olisi saada kiinteistöön monipuolista toimintaa.

—Toiveissa olisi kattava ja monipuolinen palveluvalikoima. Ajatus on, ettei sinne tulisi useampaa saman alan yrittäjää, hän kertoo.

Joonas Tapaninen

Prisman kiinteistö on ollut tyhjillään syyskuusta 2015 asti.
Prisman kiinteistö on ollut tyhjillään syyskuusta 2015 asti.

Kaakkois-Suomen liiketilat omistaa Vuokrauspalvelu Hyypiä sekä Pesuparkki. Sen verran uusi omistaja paljastaa, että Vuokrauspalvelu Hyypiän palveluita kiinteistöön on tulossa.

— Minivarastoja ja auton vuokrausta ainakin. Mietitään myös muuttopalveluasioita, hän kertoo.

Vanhan Prisman kiinteistö jäi tyhjilleen syyskuussa 2015, kun Mansikkalaan valmistui uusi Prismakeskus. Eekoo on etsinyt tiloille ostajaa siitä lähtien.

Juttua täydennetty ja otsikkoa muokattu 16.5. kello 10.53 ja kello 16.45 lisätty uusia kuvia.

Luetuimmat

Kommentoidut