Sienimäeltä avautuu uusi Vuoksi-maisema, sillä rantaraitista on tulossa totta — Ensi vuonna rakennetaan sillalla yhteys Neitsytniemeen

Hannu Ojala

Ranta on jätetty raitilla koskemattomaksi.
Ranta on jätetty raitilla koskemattomaksi.

Imatra avautuu Vuoksen lenkin kiertäjille Sienimäen rannassa uudella tavalla. Uusi kevyen liikenteen raitti Sienimäen rannan asuntoalueen ensimmäisen vaiheen kohdalle on valmis puoliväliin saakka. Kivituhkapintaista kevyen liikenteen väylää on Mansikkalan vanhalta sillalta Sienimäen risteyksen tasalle.

— Toinen puoli rakennetaan ensi vuonna, Imatran kaupungininsinööri Päivi Pekkanen avaa kaupungin suunnitelmia.

Ensi vuonna toteutettavaan rakennusvaiheeseen kuuluu myös kävelysillan rakentaminen Virasojan lasku-uomaan Neitsytniemen eteläpuolella.

Sillan ylittävä polku liittyy Neitsytniemen kartanoon menevään tiehen lähellä Vuoksenniskantietä. Raitin kehittämisestä kartanon kohdalta ei Pekkasen mukaan ole vielä tarkempia suunnitelmia.

Pekkanen vertaa rakennettavaa siltaa Malonsaaren kävelysiltaan. Malonsaareen kulku on estetty myös polkupyörällä, mutta tässä tapauksessa silta on tarkoitettu myös pyöräilijöille. Se on kuitenkin leveydeltään ja kantavuudeltaan sellainen, että siitä ei pääse suuremmilla ajoneuvoilla.

Rantaraitille ei tule valaistusta, eikä sitä pidetä auki talviaikana. Hyönteisten ja lintujen takia rantakasvillisuuteen ei kosketa.

— Luontoihmiset pitivät kasvustoja tärkeinä ravinnonlähteenä, Pekkanen perustelee.

Vaikka maisemaa ei avata, Vuoksi näkyy Pekkasen mukaan hyvin uudelle raitille.

Sienimäen rannan tontit eivät ole omarantaisia. Raitti tulee kaupungin maalle, mutta kaikki asukkaat eivät ole pitäneet tervetulleena raitin rakentamista.

— On myös yhteistyöhaluisia kiinteistön omistajia. Yhteistyö on tähän mennessä sujunut hyvin, Pekkanen kertoo.

Osa rantarivissä asuvista talojen omistajista on rakentanut rantaa portaita ja laitureita.

Tämä on tapahtunut Pekkasen saamien tietojen mukaan kaupungilta saadun suullisen luvan perusteella. Myös laiturien tilanne selvitetään tässä yhteydessä.

— Kaupunki ei tee mitään sopimuksia suullisesti, Pekkanen muistuttaa.

Alueiden kunnostaminen sopii kaupungille, mutta siitä ei Pekkasen mukaan synny mitään hallintasuhdetta alueeseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset