Vuoksen ravustuskausi alkaa perjantaina: lupia on mennyt tasaiseen tahtiin — Täplärapukanta on kasvamaan päin, kertoo kalastusmestari Tomi Menna

Ravunpyynti on luvanvaraista parin viikon ajan.

Anu Pakarinen

Mellonlahdella saa pyytää täplärapua perjantaista elokuun loppuun.
Mellonlahdella saa pyytää täplärapua perjantaista elokuun loppuun.

Vuoksen ja Mellonlahden ravustusluvat tulivat myyntiin eilen maanantaina. Niitä on mennyt tasaiseen tahtiin, kertoo kalastusmestari Tomi Menna.

— Kymmenkunta lupaa on mennyt. Alkuvuosinahan oli huomattavasti vilkkaampaa, silloin lupia piti arpoa ja noin 120 henkeä osallistui arvontaan. Nyt kun Vuoksen pääsaalis täplärapu on yleistynyt Saimaalla, se on karsinut halukkuutta. Tietty vakioporukka on, jotka hommaavat luvat.

Luvat ovat myynnissä perjantaihin saakka, josta lähtien Imatralla saa virallisesti ravustaa. Kaksi viikkoa kestävä kausi päättyy perjantaina 30. elokuuta. Täplärapukannan kunto ja keskikoko on Mennan mukaan Vuoksessa hyvä.

— Rutto sitä vaivaa, sairaita yksilöitä ja oireita on havaittavissa, mutta kanta on hyvä ja ollut kasvamaan päin monta vuotta.

Nykyisellään ravustuksen määrä ei Mennan mukaan heikennä kantaa.

— Nyt kun täplärapu on luokiteltu haitalliseksi vierasperäiseksi lajiksi, ravustusta ei ole tarvetta rajoittaa. Kaikki halukkaat saa luvan. Jatkossa kausi varmaan aloitetaan aikaisemmin ja lopetetaan myöhemmin.

Juttua päivitetty 13.8.2019 klo 16:30: korjattu kirjoitusvirhe.

Luetuimmat