Rautjärvi hyväksyi myös Eksoten palkkariidan sovintoesityksen – "Eksoten pitää tehostaa toimintaa niin, että kunnille ei tule tästä vuosittaista lisärasitetta" sanoo kunnanjohtaja Harri Anttila

Kunnat edllyttävät Eksotelta syksyn aikana relistia esityksiä toiminnan tehostamisesta ja kulujen karsimisesta.

kai skyttä

Rautjärven kunnanjohtajan Harri Anttilan mukaan Eksoten pitää pystyä tehostamaan toimintaansa niin, että palkkariidan kustannukset eivät jää kunnille pysyviksi lisärasitteiksi.
Rautjärven kunnanjohtajan Harri Anttilan mukaan Eksoten pitää pystyä tehostamaan toimintaansa niin, että palkkariidan kustannukset eivät jää kunnille pysyviksi lisärasitteiksi.

Rautjärvi on hyväksynyt naapurikuntiensa Imatran ja Ruokolahden tavoin Eksoten palkkariita-asian sovintoesityksen. Kunnanhallitus vahvisti asian kokouksessaan.

– Yleisellä linjalla mennään eli samalla kuin muutkin kunnat. Edellytämme ulkopuolista oikeudellista selvitystä asiasta sekä neuvotteluja siitä, kuinka Eksoten voi tehostaa toimintaansa niin, että kunnille ei aiheudu tästä palkkariidasta pysyvää lisälaskua, Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila sanoo.

Eksoten arvion mukaan sovintoesitys merkitsee takautuvien palkkasaatavien osalta sivukuluineen ja viivästyskorkoineen noin 30 miljoonan euron laskua. Rautjärven kunnan osuus peruspääomaosuuksien suhteessa laskettuna olisi noin 950 000 euroa.

Tämän lisäksi Eksote on arvioinut henkilöstökulujen lisäykseksi vuositasolla kahdeksan miljoonaa euroa. Tästä Rautjärven kunnan osuus olisi noin 240 000 euroa.

Jos lisäkustannukset lisätään kunnan maksuosuuksiin, se tarkoittaisi Rautjärvellä ylimääräistä 0,5 tuloveroprosentin korotusta, jotta kunnan talouden tasapaino voitiaisiin saavuttaa taloussuunnitelman edellyttämällä tavalla.

– Kunnan talous on muutenkin tiukalla, eikä tällaisia lisärasitteita tarvita. Kyllä Eksoten pitää pystyä sopeuttamaan ja tehostamaan toimintaansa ja karsimaan kulujaan, Anttila sanoo.

Luetuimmat