Rivitalon jätekatos tuhoutui tulipalossa Lappeenrannassa — viereinen talo myös vaarassa, asukkaat heräteltiin turvaan

kai skyttä

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella ei ole ollut juhannuksena isoja tehtäviä.
Etelä-Karjalan pelastuslaitoksella ei ole ollut juhannuksena isoja tehtäviä.

Noin 12 neliön kokoinen jätekatos tuhoutui tulipalossa Lappeenrannan Poronkadulla perjantain ja lauantain välisenä yönä. Palo oli todennäköisesti sytytetty tahallaan.

Ensimmäisten pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle palo oli jo täyden palamisen vaiheessa. Päivystävän palomestarin Arto Suomalaisen mukaan katoksen hiiltynyt runko jäi pystyyn, mutta kaikki palava materiaali tuhoutui.

Katoksesta palo oli levinnyt parin metrin päässä olleen rivitalon teknisen tilan yläpohjaan. Palokunta joutui purkamaan teknisen tilan päätykolmiota päästäkseen kiinni yläpohjassa olleisiin tulipesäkkeisiin.

Sammutusraivauksen yhteydessä myös eristeet kastuivat, kun yläpohjaa sammutettiin. Samassa pihapiirissä on useampi talo, ja lähinnä palanutta katosta olleen rivitalon päätypuolen asukkaat oli herätelty turvaan palon mahdollisen leviämisvaaran vuoksi.

Huhtiniemen, Sammonlahden, Lavolan ja Uus-Lavolan alueilla on viime aikoina sytytetty 7-8 tulipaloa, ja poliisi tutkii niiden mahdollisia yhteyksiä toisiinsa. Poliisi kaipaa myös havaintoja ja vihjeitä tapauksiin liittyen.

Suomalainen ei halunnut ottaa kantaa, kuuluiko tämä palo samaan sarjaan, mutta viitteitä tahallaan sytyttämisestä oli.

Hälytys tulessa olevasta jätekatoksesta tuli lauantaina aamuyöllä klo 4.44. Useampi asukas oli tehnyt ilmoituksen palosta.

Uutista päivitetty 15.7. klo 9.10: korjattu Lavola Uus-Lavolaksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.