Nainen mursi jalkansa Blue White Eaglen entisellä kotilaiturilla Rauhassa, kun laiturin lankku katkesi — Vanhalla laiturilla ei ole varoituskylttejä, vaikka aavelaivan aikaan sinne pääsy oli estetty

Lappeenrannan Rauhan Holiday Club Saimaa on suunnitellut kunnostavansa vanhan laiturin. Myös varoituskylttejä pohditaan.

Kai Skyttä

Aavelaiva Blue White Eagle lähti Rauhan vanhasta laiturista viime syyskuussa. Sen jälkeen laiturille pääsyn estänyt aita otettiin pois.
Aavelaiva Blue White Eagle lähti Rauhan vanhasta laiturista viime syyskuussa. Sen jälkeen laiturille pääsyn estänyt aita otettiin pois.

Blue White Eaglen entisellä kotilaiturilla Lappeenrannan Rauhassa sattui tiistaina tapaturma, kun naisen jalka meni poikki. Loukkaantumisen aiheutti jalan alta katkennut laho lankku.

Laiturilla ollut pariskunta kiinnitti Reijo Hirvosen huomion, kun hän saapui rantaan moottoripyörällään. Hirvonen meni laiturille pariskunnan luo tarkistamaan, onko tilanteessa sattunut jotain.

— Naisella näytti olevan jalassa avomurtuma, josta vuoti verta.

Ambulanssi oli hälytetty jo paikalle, ja nainen kuljetettiin sillä Lappeenrantaan. Ennen kuin ambulanssi ehti paikalle, haki Hirvonen rannassa olevasta ravintolasta vettä ja pyyhkeitä ensimmäiseksi avuksi.

Suomalaispariskunta oli Rauhassa lomamatkalla.

Holiday Club Saimaan rannassa olevalla vanhalla laiturilla ei tällä hetkellä ole varoituskylttejä, vaikka aavelaivan aikana laiturille pääsyn esti aita.

— Kun laiva lähti, otimme aidan pois, kertoo Holiday Club Saimaan hotellipäällikkö Anne Puhakainen.

Puhakaisen mukaan aita oli ennen kaikkea sitä varten, ettei kukaan yrittäisi Blue White Eaglen sisään.

Puhakainen ei ole kuullut tiistain tapaturmasta.

— Voi olla, että henkilöt ovat menneet suoraan ensiapuun, eivätkä ole ilmoittaneet asiasta hotellin vastaanottoon.

Hotellilla on suunnitelmissa kunnostaa vanha laituri. Rauhan ranta on Holiday Club Saimaan omistuksessa. Puhakainen toteaa myös, että laiturille täytyy laittaa varoituskylttejä, ettei tapaturma toistuisi.

Kommentoidut