Etelä-Karjalan teillä tulevat keskiviikkona voimaan talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset

Sirpa Repo

Nopeusrajoitukset lasketaan pian talvisiksi.
Nopeusrajoitukset lasketaan pian talvisiksi.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maanteillä siirrytään keskiviikkona 28. lokakuuta talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin. Koko maassa talvinopeusrajoitukset otetaan käyttöön kuun loppuun mennessä.

Rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Nopeudet laskevat maanteillä yleensä 80 kilometriin tunnissa, mutta joillakin tieosuuksilla jopa 70 kilometriin tunnissa.

Sata kilometriä tunnissa -nopeusrajoitus jää voimaan periaatteessa kaikille keskikaiteisille teille, sekä sellaisille pääteiden osuuksille, joissa ajosuunnat on erotettu toisistaan.

Moottoritiellä 100 km/h

Moottoriteillä nopeudet lasketaan sataan kilometriin tunnissa, paitsi sellaisilla moottoritieosuuksilla, joilla käytetään vaihtuvia nopeusrajoituksia.

Valoisan kelin ja hyvien ajo-olosuhteiden vallitessa tällaisilla teillä voidaan pitää korkeammat rajoitukset voimassa marraskuun loppuun asti. Sen jälkeen myös tällaisilla teillä nopeudet rajoitetaan sataan kilometriin tunnissa.

Alettujen nopeusrajoitusten tarkoitus on pienentää muun muassa pimeyden, hirvieläinten, märkien tienpintojen ja liukkauden kohottamaa onnettomuusriskiä.

Kesänopeuksiin siirrytään yleensä maalis-huhtikuun vaihteessa.