Oma Säästöpankki haluaa kasvaa ja pohtii pörssiin menoa — samalla omistusrakenne muuttuisi

Hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partanen: Yksi tärkeimmistä strategisista tavoitteista.

[Otto Ponto, Otto Ponto]

Oma Säästöpankki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partasen mukaan uudet pääomalähteet antavat mahdollisuuden pankin liiketoiminnan vahvemmalle kehittämiselle.
Oma Säästöpankki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partasen mukaan uudet pääomalähteet antavat mahdollisuuden pankin liiketoiminnan vahvemmalle kehittämiselle.

Oma Säästöpankki Oyj:n saattaa listautua pörssiin. Pankin hallitus on käynnistänyt strategisen selvityksen arvioidakseen mahdollista listautumista Helsingin pörssin päälistalle ja sen yhteydessä toteutettavaa listautumisantia.

OmaSp:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Partasen mukaan listautuminen on yksi pankin tärkeimmistä strategisista tavoitteista.

— Listautuminen toisi pörssiin useiden vuosien tauon jälkeen uuden liiketaloudellisesti vahvan pankin, jonka omistus- ja pääomarakenne samalla uudistuisivat. Pankkitoiminnan kannattava kasvu luo hyvän pohjan pankin omien pääomien kehitykselle ja toisaalta uudet pääomalähteet antavat mahdollisuuden liiketoiminnan vahvemmalle kehittämiselle.

Partanen sanoo, että listautumiseen on jo nyt omistajien ja pankin hallituksen täysi tuki.

Uudet omistajat mukaan pankin kehittämiseen

Pankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi sanoo, että listautuminen on osa pankin kasvusuunnitelmia.

— Listautuminen antaisi meille entistäkin paremmat edellytykset toteuttaa pankin kasvustrategiaa myös tulevaisuudessa. Meillä on jo vahvat näytöt kannattavasta kasvusta viime vuosilta. Listautuminen antaisi myös uusille osakkeenomistajille mahdollisuuden osallistua pankin kehitykseen. Asiakkaat puolestaan hyötyisivät pankin kehityksestä parempina palveluina.

OmaSp on taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki.
Sillä on 40 konttoria eri puolilla Suomea. Etelä-Karjalassa sillä on konttorit Imatralla ja Lappeenrannassa.

Oma Säästöpankki Oyj:n kotipaikka on Seinäjoki ja pääkonttori on Lappeenrannassa. Sen suurin osakas on Etelä-Karjalan säästöpankkisäätiö.

Muokattu 13.8. klo 13.20. Muutettu Oma Säästöpankki Oyj:n kotipaikaksi Seinäjoki ja lisätty pääkonttori Lappeenrannassa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut