Tulitikkuleikkejä yläpohjassa ja rikottua lasia pihamaalla —  Mansikkalan moduuleja valvotaan pian silmien lisäksi myös linsseillä

Hannu Ojala

Janne Matikainen on tehnyt vahtimestarin töitä lähes 20 vuotta.

Mansikkalan koulumoduulien kiinteistövalvontaa tehostetaan kesän aikana.

— Kamerat on tilattu ja niille on katsottu paikat, kertoo vahtimestari Janne Matikainen.

Kamerat tulevat tarpeeseen. Vahtimestarien viikoittaista rutiinia on lasisirpaleiden siivoaminen piha-alueelta. Moduulien kattoa käytetään vapaa-ajan viettoon, ja muovisista kattoluukuista pudottaudutaan ahtaaseen yläpohjaan.

— Siellä on käytetty myös tulta. Tapausta on tutkittu poliisin kanssa.

Onko tekijät saatu kiinni? Sitä ei Janne Matikainen tiedä.

Ilkivallan muotoihin kuuluu myös ikkunoiden rikkominen. Piha-alueella mopoilua saatiin vähennettyä, kun läpiajo katkaistiin aidalla.

Sellainen yleiskäsitys vahtimestareiden piirissä on, että pihoilla luuhaa paljon myös oppivelvollisuusiän suorittaneita.

— Sellaisia auto- ja mopoikäisiä. Kumma juttu. Itse ajattelin koulusta päästyäni, että sinne enää mene, Matikainen naurahtaa.

Mansikkalan koulukeskuksen alueella ilkivalta on tuttu asia myös Linnalan koulun pihapiirissä.

Viimeinen ja vakava tapaus oli kiipeäminen vanhan puukoulun katolle. Kiipeily rikkoi ja pudotti kymmenittäin kattotiiliä.

Kattoa jouduttiin paikkaamaan lähes viikon ajan.

— Tekijöistä on saatu kuvat valvontakameran nauhalle.

Vähiten ilkivaltaa on on sattunut Matikaisen mukaan vanhalla tyhjilleen jääneessä koulurakennuksessa, jota on nyt ruvettu purkamaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat