Parikkalalaismies tuomittiin yli kolmeksi vuodeksi vakeuteen tapon yrityksestä — Valitti hovioikeuteen ja vaati vankilasta vapauttamista

Parikkalalaismies syyllistyi käräjäoikeuden tuomion mukaan tapon yritykseen elokuussa 2017.

Hannu OJala

Parikkalalaismies vastusti vangitsemistaan, mutta hovioikeus hylkäsi kantelun siltä osin.
Parikkalalaismies vastusti vangitsemistaan, mutta hovioikeus hylkäsi kantelun siltä osin.

21-vuotias Tatu Jaakko Tapio Hämäläinen tuomittiin lokakuussa entisen tyttöystävänsä tapon yrityksestä Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Hämäläinen oli kuristanut nukkuvaa tyttöystäväänsä johdolla ja lyönyt putkella päähän. Tyttöystävä pääsi pakenemaan kilometrin päähän naapuriin, joka hälytti apua. Hämäläinen tuomittiin käräjillä kolmeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Hämäläinen myönsi pahoinpitelyn, mutta kiisti tappotarkoituksen. Hän oli tapahtumahetkellä päihtynyt.

Hovioikeus hylkäsi kantelun

Hämäläinen valitti käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen ja vaati samalla päästä vapaaksi odottamaan hovioikeuden käsittelyä. Syyttäjä vastusti vapauttamista. Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi kantelun vangitsemispäätöksestä.

Perusteluissa todetaan, ettei hovioikeudella ole edellytyksiä arvioida käräjäoikeuden suorittaman näytön arvioinnin ja rangaistuksen määräämisen oikeellisuutta, ennen pääasian käsittelyä. Hämäläisen vangitseminen ei ole asian laadun, iän tai muiden henkilökohtaisten olosuhteiden vuoksi kohtuutonta.

Käräjäoikeus määräsi Hämäläisen maksamaan entiselle tyttöystävälleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 8 800 euroa sekä kärsimyksestä 3 000 euroa. Tapaus oli vaikuttanut naiseen voimakkaasti ja aiheuttanut ahdistusta, jonka vuoksi hän oli muun muassa joutunut lopettamaan koulunkäynnin.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset