Kostinpuiston suunnitelmat saavat sinetin ensi viikolla — suurin osa frisbeegolfradan väylistä saa väistyä

Ykkösvaihtoehdossa Kostinpuistoon tulee alue, joka jäädytetään talvella luistelukentäksi. Niin voidaan luopua Linnalan pienen takakentän ja Linnalan vanhan koulun kentän ylläpidosta.

Minna Mäkinen

Kostinpuiston lähiliikuntapaikan rakentaminen käynnistyy tulevana syksynä. Valmista on syksyllä 2020. Kuva tammikuulta.
Kostinpuiston lähiliikuntapaikan rakentaminen käynnistyy tulevana syksynä. Valmista on syksyllä 2020. Kuva tammikuulta.

Urheilutalon viereen rakennettavan Kostinpuiston lähiliikuntapaikan suunnitelmat ovat valmiit. Puistosta on tulossa Mansikkalan koulukeskuksen pienempien oppilaiden lähiliikunta-alue.

Vaihtoehtoja toteutukseen on kaksi. Hyvinvointilautakunnalle esitetään mallia, jossa Kostinpuistoon tulee pieni kenttä pelaamista varten. Se jäädytetään talvella luistelukentäksi, mikä merkitsee Linnalan vanhan koulun kentän ja Linnalan takakentän jääalueiden ylläpidosta luopumista.

Tähän suunnitelmaan kuuluu myös 13 metriä kertaa 22 metriä oleva liikunta-areena, keinuja, tasapainoalue sekä pieni varasto.

— Tämän vaihtoehdon puolesta puhuu se, että kumpikaan Linnalan kentistä ei pitemmällä aikavälillä olisi enää käytössämme, toteaa suunnitelmat on laatinut hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden erityisasiantuntija Harri Valtasola Imatran kaupungilta.

Linnalan takakenttä on kaavoitettu liiketontiksi ja Linnalan vanhan koulun kentän paikalle kaavaillaan asuinkerrostaloa.

Frisbeegolfradalle uusi paikka

Toisessa suunnitelmassa Kostinpuistoon ei tule jäädytettävää liikunta-aluetta. Se merkitsee sitä, että Linnalan kentälle pitää tehdä mahdollisimman iso jää. Tässä suunnitelmassa Kostinpuistoon tulee areenan, keinujen ja tasapainoalueen lisäksi rantalentopallokenttä ja tila katukoripallon pelaamiselle. Tässäkin suunnitelmassa on pieni varastorakennus.

Valtasolan mukaan Kostinpuisto tullaan molemmissa vaihtoehdoissa toteuttamaan luonnon ehdoilla.

— Puustoa säästetään mahdollisimman paljon.

Kostinpuistossa tällä hetkellä oleva yhdeksänväyläinen frisbeegolfrata saa suurelta osin väistyä liikuntapaikan alta. Väylistä ainakin kolme lähellä Hiljan pihaa olevaa saa jäädä paikoilleen.

— Muille väylille on katseltu sopivaa paikkaa lähialueilta. Yksi vaihtoehto on Paajalassa.

Valmista syksyllä 2020

Molempien Kostinpuiston toteutusvaihtoehtojen todetaan olevan kustannuksiltaan samansuuruiset. Kaupunki on hakenut Kostinpuiston rakentamiselle tälle vuodelle avustusta Etelä-Suomen aluehallintovirastolta. Jos avustus tulee, pienentää se kaupungin maksettavaksi jäävää osuutta.

— Päätöstä avustuksesta on lupailtu avista viikolla 21 eli toukokuun lopulla.

Kaupungin hyvinvointilautakunta valitsee toteutettavan vaihtoehdon kokouksessaan ensi tiistaina.

Liikuntapaikan teko käynnistyy tulevana syksynä. Töiden on määrä olla valmiina syksyllä 2020, kun Mansikkalan uusi koulukeskus valmistuu. Kouluajan ulkopuolella Kostinpuisto on kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Linnalassa kouluparakkien alla olevaa isoa kenttää tullaan käyttämään jatkossakin koululiikuntaan. Alueen tarkempi suunnittelu on edelleen käynnissä.

Juttua muokattu torstaina 11.4. kello 19.32. Täsmennetty alariviin, että Kostinpuistoon mahdollisesti talveksi tuleva jää korvaisi Linnalan pienen takakentän jään sekä Linnalan vanhan koulun jään.

Luetuimmat