Uutisvuoksi katsasti Koskenpartaan liikkeiden aukiolon lauantaina – Jokunen yritys pyörii vielä, tosin rajoitetuin aukioloajoin

Suurin osa Koskenpartaan valoista on sammunut. Kyl myö selvitään, toivottaa ovensa sulkenut Konditoria Imatrankoski. Intersportin kauppias Markus Hämäläisen satojen neliöiden liiketila on hiljainen, mutta aikoo pitää ovensa auki.

Kaisa Beltran

Intersport Imatran kauppias  Markus Hämäläinen kertoo asiakkaita käyvän tunnissa yksi tai kaksi. Nyt imatralaisia kiinnostaa ulkoiluvälineet.
Intersport Imatran kauppias Markus Hämäläinen kertoo asiakkaita käyvän tunnissa yksi tai kaksi. Nyt imatralaisia kiinnostaa ulkoiluvälineet.

Koskenpartaan liike-elämä on hiljentynyt, vaan ei täysin. Vaikka suurin osa katutason liikkeistä näyttää olevan kiinni, on moni yrittäjä ja kauppias ottanut poikkeukselliset aukioloajat käyttöön ja muokkaa niitä tilanteen mukaan.

Intersport Imatran kauppias Markus Hämäläinen kertoo liikkeen toimivan supistetuin aukioloajoin. Tilannetta seurataan viikko kerrallaan.

Turvaväli säilyy 700 neliön tiloissa, sillä asiakkaita käy tunnissa kahdesta neljään henkilöä. Voittoa sillä asiakasmäärällä ei tehdä.

– Kukaan ei enää mieti, onko tilikausi voitollinen, vaan että ollaanko vielä talvella auki vai ei. Uskomme kuitenkin paikallisuuden tukevan meitä ja selviämään tämän yli, Hämäläinen sanoo.

– Olemme ainoa tämän alan kauppa lähialueella, joten koitetaan olla auki ja palvella asiakkaita.

Poikkeustila on innostanut imatralaisia liikkumaan. Ensin hyllyistä haettiin kotikuntoiluvälineitä, ja nyt kevään jo näyttäessä ensimerkkejään, ovat kaupan käyneet juoksu- pyöräily- ja ylipäätään ulkoiluun liittyvät välineet.

Kaisa Beltran

Helios, Suninen ja Nisse ovat auki mutta niukemmin aikatauluin.
Helios, Suninen ja Nisse ovat auki mutta niukemmin aikatauluin.

Aukioloajat supistuvat

Kello- ja kultasepänliike H.J. Suninen oli tänään lauantaina vielä auki. Maanantaina ovet laitetaan säppiin, mutta myyjät aikovat olla paikalla jälleen perjantaina ja lauantaina muutaman tunnin ajan.

Naapurissa sijaitseva valokuvausliike Helios Imatra jatkaa niin ikään avoimin ovin rajoitetuilla aukioloajoilla. Aamupäivällä yhdentoista aikaan yrittäjä Ari Makkonen oli seissyt tiskin takana kaksi tuntia ilman että liikkeessä ollut käynyt yhtäkään asiakasta.

Kukaan ei enää mieti, onko tilikausi voitollinen, vaan että ollaanko vielä talvella auki vai ei. — Markus Hämäläinen

– Viikolla aion olla auki lyhennetyllä aukioloajalla, mutta lauantaita pitää vielä miettiä.

Toinen naapuri, Kahvila Nisse ei aio toistaiseksi sulkea, mutta auki ollaan vain noin neljä tuntia päivässä.

– Etenemme tilanteen mukaan. Jos ihmisiä on liikenteessä, kahvila pidetään auki. Esimerkiksi eilen oli vilkas päivä, kertoo kahvilatyöntekijä Vilma Vanhanen.

Nissellä on myös noutopalvelu ja kotiinkuljetus.

Kaisa Beltran

Helios Imatran yrittäjä Ari Makkonen oli seissyt kaksi tuntia tiskin takana ilman asiakkaita.
Helios Imatran yrittäjä Ari Makkonen oli seissyt kaksi tuntia tiskin takana ilman asiakkaita.

Pimeitä tiloja

Koskenpartaan toisessa päässä ravintola Buttenhoff toimittaa noutoruokaa seurueille viikonloppuisin ja take away -lounasta viikolla. Naapuriliike Timanttiset on auki, ja Virkkukoukkunen etätöissä.

Poikkeusaukioloajoilla on auki vaateliikkeet Lindex, H&M ja KappAhl. Toisella puolella kävelykatua Center Hotel ja Suomalainen kirjakauppa ovat samoilla linjoilla.

Ravintola Kentin ovi on iloisesti auki ja myös Havanna on auki. Toisin kuin moni muu baari, OC Bar ei näytä vielä naulanneen tilapäistä lappua luukulle.

Muissa Koskenpartaan liikkeissä on valot pimeinä ja suurimman osan ovella lappu tilapäisestä sulkemisesta.

Kaisa Beltran

Kyl myö selvitään, toivottaa ovensa sulkenut Konditoria Imatrankoski.
Kyl myö selvitään, toivottaa ovensa sulkenut Konditoria Imatrankoski.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset