Mikko Hintsanen naarasi Imatran sataman edustalta pari vuotta sitten järveen dumpatun moposkootterin — ”Jos vaikka illalla päästäisiin sillä liikenteeseen”

Samu Pietarinen

Pelastussukeltaja Mikko Hintsanen naarasi Imatran sataman edustalle dumpatun moposkootterin ylös kahden muun sukeltajan avulla.
Pelastussukeltaja Mikko Hintsanen naarasi Imatran sataman edustalle dumpatun moposkootterin ylös kahden muun sukeltajan avulla.

Perjantai-iltapäivällä Etelä-Karjalan palomiesten Instagramiin pamahtaa kuva, jossa nuori palomies poseeraa yläosattomissa mustapunaisen moposkootterin kanssa.

Palomiesten elokuun mieskalenterikuva?

No ei ihan, vaikka näinkin voisi olla.

Kyseessä on palomies ja pelastussukeltaja Mikko Hintsanen, joka poseeraa kuvassa vastikään Saimaasta naaratun moposkootterin kanssa.

Paikkana on Imatran Lammassaari, jossa Hintsanen ja muut Imatran paloaseman palomiehet viettivät perjantaina harkkoja, eli harjoituksia.

— Meillä oli sukellusharjoitukset, ja päätettiin samalla sitten nostaa tuo mopo sieltä pois, kertoo Hintsanen.

Järven pohjassa lojuneen mopon oli bongannut jo aiemmin Hintsasen pomo.

Hintsanen arvelee, että mopo on nakattu järveen jo parisen vuotta sitten Imatran sataman aallonmurtajalta.

— Ilmeisesti varastettu mopo, kun on kilvet poistettu ja spraymaalilla sotkettu. Harvoin kukaan omaa mopediaan Saimaaseen työntää, tuumaa Hintsanen.

Moposkootteri löytyi kuuden metrin syvyydestä ja sen ylösnaaraamiseen tarvittiin kolme raavasta miestä.

Mopo saatiin järvestä ylös köyden avulla.

— Se oli samalla vähän niin kuin ekoteko, että saadaan romua sieltä ylös.

Hintsanen kertoo, että erityisesti Imatran satama-alueella on heitetty kaikenlaista sekalaista roinaa veteen vuosien varrella. Niitä sitten pelastuslaitoksen sukeltajat sukeltelevat, aina silloin tällöin, mahdollisuuksien mukaan.

— Se on ihan hyvää harjoitusta. Välillä nostetaan autoja, talvisin moottorikelkkoja.

Hintsanen ja toinen moposkoottorin pelastusoperaatioon osallistunut, Samu Pietarinen, meinaavat saada 50-kuutioisesta menopelistä vielä kalun.

Hintsanen kertoo, että Pietarinen on henkeen ja vereen mopomies.

— Me vähän sitä jo purettiin ja värkättiin ja tarkoitus olisi saada se käyntiin. Jos vaikka illalla päästäisiin sillä liikkeelle.

Sikäli mikäli moposkootteri ei inahda, ja vaikka inahtaakin, niin miehet yrittävät kaivaa mopon runkonumeron esiin ja sen jälkeen laittaa kuvan siitä eri facebook-ryhmiin.

— Josko sitä kautta löytyisi vielä sen omistaja.

Juttuun on vaihdettu kuva kello 22.18.