Ruokolahtelainen sähköalan yritys Elektroway avaa myymälän Imatran Prisman kauppakäytävälle

Vuonna 2015 perustetulla yrityksellä ei aikaisemmin ollut varsinaisia myymälätiloja. Tarkoituksena oli rakentaa omat toimitilat, mutta rakentamisen kanssa otettiin aikalisä.

Minna Mäkinen

Kartongit poistuvat ikkunoiden edestä tällä viikolla. Myymälä avautuu perjantaina.
Kartongit poistuvat ikkunoiden edestä tällä viikolla. Myymälä avautuu perjantaina.

Ruokolahtelainen sähköalan yritys Elektroway avaa myymälän Imatran Prisman kauppakäytävälle. Myymälä aukeaa perjantaina, ja avajaisia vietetään sekä perjantaina että lauantaina.

Yrityksellä ei aikaisemmin ollut varsinaisia myymälätiloja, vaan yritystä pyöritettiin Salosaaresta kotitoimistosta. Sen lisäksi yrityksellä oli varastotilat Salosaaressa.

— Homma on laajentunut siihen malliin, että meidän pitää tarjota asiakkaille jotain parempaa. Kaivattiin sitä, että meillä olisi kunnon asiakastilat joissa esitellä tuotteita, Riikka Mehiläinen, toinen yrityksen omistajista kertoo.

Sijainniltaan Imatran Prisma on Mehiläisen mukaan hyvä paikka.

— Meitä tietysti kiinnostaa myös ne asiakkaat, joilla ei ole heti meille asiaa. Näkyvyys on ykkösjuttu, ja tuolla paikalla ohikulkijat huomaavat meidät.

Elektroway perustettiin vuonna 2015 toiminimimuotoisena. Vuonna 2018 yhtiömuoto siirrettiin osakeyhtiöksi. Elektrowayn puoliksi omistavat Riikka Mehiläinen ja hänen miehensä Viljami Mehiläinen.

Toimitilojen etsiminen pidempi projekti

Riikka Mehiläisen mukaan toimitilojen etsiminen on ollut yritykselle kahden vuoden mittainen projekti.

Ensin yrityksellä oli tarkoitus rakentaa Imatralle omat tilat, ja heillä olikin jo valmiina tonttivaraus Sukkulakadulla. Lopulta ajatukset muuttuivat.

— Monen mutkan kautta päätettiin pitää aikalisä oman rakentamisen kanssa. Keväällä löydettiin Salosaaresta hyvänkokoinen varasto, ja se helpotti tilannetta, Mehiläinen taustoittaa.

Tavoitteena palkata lisää työvoimaa

Elektroway on sähköasennuspalveluihin, sähköurakointiin, sähkösuunnitteluun, älykkäisiin energiaratkaisuihin ja taloautomaatioon erikoistunut yritys.

Yritys työllistää kahden omistajan lisäksi tällä hetkellä kuusi ihmistä, joista suurin osa on tullut yritykseen töihin tämän vuoden aikana.

Uutta myymälää pyörittävät alkuun yrittäjät itse, joille tulee työtilat myymälän yhteyteen. Jatkossa tavoitteena on palkata lisää työvoimaa.

— Tarkoituksena on, että pystytään kasvamaan ja palkata myymälään erillinen työntekijä, Mehiläinen sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset