Ovakolla teräksen valmistus edelleen keskeytettynä, palosta johtuvat taloudelliset haitat satoja tuhansia euroja — Viestintäpäällikkö Ansa Räätäri: ”Ensi viikon alkupuolella on suunniteltu teräksen valmistuksen käynnistyvän”

Ovakon viime tiistain tulipalo tuhosi kaasunjakohuoneessa laitteita, sähkökaapeleita sekä putkistoja. Työntekijöille on järjestetty keskeyttämisen ajaksi muuta tekemistä, kuten koulutuksia.

Jasmin Ojalainen

Ovakon tehdaspalokunta sammutti tulipalon noin kymmenessä minuutissa.
Ovakon tehdaspalokunta sammutti tulipalon noin kymmenessä minuutissa.

Ovakon tehtaalla syttyi viime tiistaina tulipalo, kun sulaa teräskuonaa pääsi valumaan kaasunjakohuoneeseen. Tehtaan oma palokunta sai sammutettua palon ripeästi, mutta kuuma sula kuona ehti tehdä tuhojaan kaasunjakohuoneessa.

Teräksen valmistaminen keskeytettiin palon seurauksena, ja tehtaanjohtaja Janne Pirttijoki arvioi tuolloin keskeytyksen kestävän ainakin viikon. Teräksen valmistus on edelleen keskeytettynä viikko palon jälkeen.

Ovakon viestintäpäällikkö Ansa Räätäri kertoo, että teräksen valmistamista on tarkoitus jatkaa ensi viikon alkupuolella.

— Tällä hetkellä tilanne on se, että korjaustyöt ovat käynnissä, ja ensi viikon alkupuolella on suunniteltu teräksen valmistuksen käynnistyvän.

Sula teräskuona poltti kaasunjakohuoneessa laitteita, sähkökaapeleita ja putkistoja rikki. Räätärin mukaan koko kaasunjakohuoneen laitteet on käyty läpi ja uusitaan siltä osin, kun ne ovat tuhoutuneet.

Valssaamot ja jatkojalostus tehtaalla toimii tälläkin hetkellä.

Taloudellinen haitta satoja tuhansia euroja

Viestintäpäällikkö Ansa Räätäri ei osaa tarkkaan arvioida, millaiset taloudelliset menetykset teräksen valmistuksen keskeyttämisestä Ovakolle syntyy.

— Tietenkin jos terästä ei tehdä, niin se on taloudellinen menetys. Se, että minkä mittakaavan menetys se on, niin sitä en osaa äkkiseltään sanoa.

Ovakon henkilöstö- ja viestintäjohtaja Klaus Enwald kertoo, että taloudellinen haitta on satoja tuhansia euroja, mutta tarkempia lukuja hänkään ei osaa sanoa.

— Jonkin verran rahaa menee siihen, kun korjaamme paikkoja. Se täsmentyy, kun saadaan laskut maksettua. Pyrimme siihen, että asiakasvaikutuksia ei tulisi myöhästymisten muodossa, Enwald kertoo.

Teräksen valmistuksen keskeyttämisen myötä työntekijöille on järjestetty muuta tekemistä. Työntekijöille on järjestetty muun muassa ensiapukursseja, tulityökursseja sekä työturvallisuuskursseja.

— Tämä aika on hyödynnetty erilaisin koulutuksin, ja he ovat tehneet myös tehtaan kunnossapitoa ja siivousta, Räätäri kertoo.

Viime viikon tulipalossa ei sattunut henkilövahinkoja. Hapenkäytön automaattisesta turvallisuusjärjestelmästä johtuen tulipalo saatiin rajoitettua vain terässulaton kaasunjakohuoneeseen.

Korjattu Ovakon tehtaanjohtaja sukunimi Pirttijoeksi klo 17.05.

Uusimmat uutiset