Aila päästi Imatran seudun vähällä – Imatran seudun sähkö korjasi illan aikana kolme sähkövikaa, pelastuslaitosta työllistivät lähinnä automaattihälytykset

ISS:n korjaajat työskentelivät illan ja yön aikana Kyläniemen kärjessä, Äitsaaressa ja Kaiturinpäässä. Sähköittä oli yhteensä reilut 80 taloutta.

Piia Kaskinen

Imatran seudun sähkö korjasi eilisillan ja yön aikana kolme sähkövikaa. Arkistokuva vikapäivystyksestä.
Imatran seudun sähkö korjasi eilisillan ja yön aikana kolme sähkövikaa. Arkistokuva vikapäivystyksestä.

Imatran seudulle illalla porhaltanut Aila-myrsky oli tänne saapuessaan menettänyt jo suurimman voimansa. Ailasta selvittiin muutamilla sähkökatkoilla ja jokusilla automaattihälytyksillä.

Imatran seudun sähkön korjaajat suuntasivat illalla kello 18 jälkeen Kyläniemen kärkeen, jossa oli kolme muuntopiiriä pimentänyt sähkökatko. Sähköittä oli noin 50 asiakasta.

– Vika saatiin korjattua illalla kello 20 mennessä. Hiukan pelotti, kulkeeko Kyläniemen lossi myrskyssä. Lossikuskille soitettiin ja kulki se. Lossi tuli korjaajia vastaan rantaan, kertoo käyttöpäällikkö Erkki Tiippana Imatran seudun sähköltä.

Illalla korjaajat kävivät korjaamassa linjalle kaatuneen puun aiheuttamia vaurioita Ruokolahden Kaiturinpäässä. Siellä ilman sähköä oli muutama talous.

Yöllä Äitsaaressa oli kahden muuntopiirin katko. Sähköittä oli 30 asiakasta. Katko saatiin korjattua kahdessa tunnissa.

– Kolmella pienehköllä vialla selvittiin. Vähän toivottiin ennalta, että vikoja ei olisi tullut yhtään. Linjojen levennysprojekti on auttanut vähentämään katkoja, Tiippana toteaa.

Pelastuslaitoksella noin

30 tehtävää Etelä-Karjalassa

Ilta ja yö olivat ennakoitua rauhallisemmat Imatran seudulla pelastuslaitoksen osalta. Pelastajia pitivät liikkeessä lähinnä automaattihälytykset.

– Varsinaisia puunkaatoja ei ollut paljon mitään, toteaa vuoromestari Pekka Koho pelastuslaitokselta.

Kaikkiaan pelastuslaitoksella oli noin 30 Aila-myrskystä johtuvaa tehtävää.

Kukaan ei ole loukkaantunut myrskystä johtuvissa tehtävissä.

– Odotimme vahinkoja, mutta emme maailmanloppua, eikä sellaista tullutkaan. On ollut vahingoiltaan isompia myrskyjä, päivystävä palomestari Pasi Korpela sanoo.

Kaikkiaan pelastuslaitoksella oli 40 tehtävää torstaiaamun kello kahdeksan ja perjantain noin kello seitsemän välillä.

– Vuorokauden aikana ei ole käynyt mitään vakavaa tai isoa. Kaikki ovat olleet pieniä tehtäviä, Korpela sanoo.

Torstain ja perjantain välisenä yönä pelastuslaitoksella oli yhteensä neljä puunraivaamistehtävää Lappeenrannassa, Taipalsaarella ja Lemillä.

Lisäksi tuuli meinasi irrottaa rantaan kiinnitetyn veneen Lappeenrannan Lauritsalassa. Pelastuslaitos kävi kiinnittämässä veneen paremmin.

Korpelan mukaan on oletettavaa, että puunraivaustehtäviä tulee lisää perjantain aikana, kun ihmiset alkavat liikkua ja lähtevät töihin tai menevät kesämökeille.