Imatran Golfin yhtiökokous päättää tänään yhtiön asettamisesta selvitystilaan — Toimitusjohtaja Turkka Ollilainen varautuu kiihkeään kokoukseen ja potkuihin

Kokous Imatran kylpylällä alkaa kello 13. Paikalle odotetaan jopa sataa osakkeenomistajaa. Jos Stora Enson ajama selvitystilamenettely aloitetaan, toimitusjohtaja ja yhtiön hallitus menettävät toimivaltansa, ja asioita alkaa hoitaa ulkopuolinen selvitysmies.

Marleena Liikkanen

Stora Enso haluaa eroon Imatran goilfkentästä. Vapaaehtoisen selvitysmenettelyyn hakeutumisen katsotaan edistävän myyntiä.
Stora Enso haluaa eroon Imatran goilfkentästä. Vapaaehtoisen selvitysmenettelyyn hakeutumisen katsotaan edistävän myyntiä.

Tänään on merkittävä päivä imatralaisessa golfhistoriassa.

Imatran Golf Oy:n ylimääräinen yhtiökokous alkaa kello 13 Imatran kylpylällä. Esityslistalla on kaksi asiaa.

— Yhtiökokoukselle esitetään golfyhtiön asettamista selvitystilaan, ja että selvitysmieheksi valitaan asianajaja Heikki Huhtamäki Helsingistä, kertoo Imatran Golfin toimitusjohtaja Turkka Ollilainen.

Ollilainen ennakoi tiivistunnelmaista ja kiihkeääkin kokousta. Moni osakkeenomistaja on vakavasti huolissaan golftoiminnan tulevaisuudesta ja haluaa todennäköisesti pääomistajalta Stora Ensolta vastauksia kysymyksiinsä.

— Varmaan on osakkeenomistajilla tunteita pelissä. Oletan, että paikalle voi tulla hyvinkin sata ihmistä, Ollilainen sanoo.

Toimitusjohtaja putsasi pöydän

Ollilainen on varautunut muuhunkin.

Kaisa Beltran

Turkka Ollilainen korostaa, että golfinpeluu jatkuu Imatralla koko 
loppukauden, päätettiinpä tänään mitä hyvänsä. Ensi vuodesta ei kukaan 
osaa sanoa vielä mitään. Arkistokuva.
Turkka Ollilainen korostaa, että golfinpeluu jatkuu Imatralla koko loppukauden, päätettiinpä tänään mitä hyvänsä. Ensi vuodesta ei kukaan osaa sanoa vielä mitään. Arkistokuva.

Torstaina hän kävi hakemassa henkilökohtaiset tavaransa pois golfkentän toimistolta. Hän odottaa työsuhteensa katkeavan joko tänään tai viimeistään maanantaina, kun hänen sairauslomansa on päättynyt.

— Selvitystilaan saattaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että selvitysmies ottaa golfyhtiön haltuunsa, ja hallitus ja toimitusjohtaja erotetaan, Ollilainen kertoo.

Juuri näin, vahvistaa hallituksen puheenjohtaja Anssi Muikku.

— Selvitystila tarkoittaa juuri sitä, että selvitysmies ottaa yhtiön hallintaansa, ja toimivalta häviää sillä hetkellä toimitusjohtajalta ja hallitukselta, Muikku kertoo.

Stora Enso taustalla

Vapaaehtoiseen selvitystilaan yhtiötä ajaa osake-enemmistön tänä vuonna hankkinut Stora Enso, joka haluaa luopua kaikista omistuksistaan golfkentällä ja yhtiössä. Yhtiössä katsotaan selvitystilan helpottavan myyntiä.

Anssi Muikku korostaa, etteivät tämänpäiväiset päätökset tarkoita golftoiminnan päättymistä Imatralla.

Pääomistaja ja selvitysmies voivat milloin tahansa keskeyttää selvitysmenettelyn. Tämä ei tarkoita konkurssia tai yhtiön lopettamista, mutta sitä kohti mennään, jos muuta ratkaisua ei löydy. — Anssi Muikku

— Pääomistaja ja selvitysmies voivat milloin tahansa keskeyttää selvitysmenettelyn. Tämä ei tarkoita konkurssia tai yhtiön lopettamista, mutta sitä kohti mennään, jos muuta ratkaisua ei löydy, Muikku toteaa.

”Joku muu ratkaisu” tarkoittaa käytännössä yhtiön myyntiä. Muikku ei kommentoi mahdollisia neuvotteluja.

— Se on osapuolten välinen asia.

Anssi Muikku toivoo pääomistajan tekevän kaikkensa, jotta saadaan aikaan kaikkia osapuolia, eli myös golfin harrastajia, tyydyttävä ratkaisu.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset