Junat myöhästelevät Helsingin sähköratavaurion vuoksi koko maassa - Intercity Joensuusta Helsinkiin on iltapäivällä noin puoli tuntia myöhässä

Helsingistä lähtevät ja sinne saapuvat junat ovat myöhässä.

Katja Juurikko

Aamun Intercity-juna Helsingistä Imatralle ja Joensuuhun myöhästyi puolisen tuntia sähköratavaurion vuoksi. Ratavaurio vaikuttaa maanantaina koko maan junaliikenteeseen.
Aamun Intercity-juna Helsingistä Imatralle ja Joensuuhun myöhästyi puolisen tuntia sähköratavaurion vuoksi. Ratavaurio vaikuttaa maanantaina koko maan junaliikenteeseen.

Junaliikenne keskeytyi maanantaiaamuna Helsingin sähköratavaurion vuoksi.

Liikenne pääsi jatkumaan, mutta ratavaurio aiheutti Helsingistä lähteville ja sinne saapuville junille viivästyksiä sekä yksittäisten junien peruutuksia.

Karjalan radalla aamun Intercity 1-junan, jonka piti lähteä Helsingistä Joensuuhun klo 6. 57 saapui Imatralle runsaan tunnin myöhässä.

Intercity 8 Joensuusta Helsinkiin klo 12.13 oli myöhässä noin 25 minuuttia kaluston odotuksen vuoksi.

VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä kehotti seuraamaan VR:n omia häiriötiedotteita ja varaamaan matkaan enemmän aikaa.

– Tällä hetkellä kannattaa varata enemmän aikaa siihen oman junan ottamiseen ja tarkistaa se tilanne, kun lähtee, Viisterä kehottaa.

Vaikutuksia koko maahan

Vaikka sähköratavaurio oli paikallinen, tilanteen vaikutukset laajenivat VR:n mukaan vähitellen myös muun Suomen junaliikenteeseen.

– Siellä tulee jonkin verran myöhästymisiä ja peruutuksia, koska se on vaikuttanut niin merkittävästi myös kalustoon ja tulee olemaan tällaisia heijasteluvaikutuksia pidemmän aikaa, Viisterä summasi tilannetta.

Finrailin rataliikennekeskuksen tiedotteen mukaan häiriöihin johtanut sähköratavaurio havaittiin Pasilassa.

Luetuimmat